Νέα στοιχεία για τις στενές σχέσεις στελεχών της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα φέρνει στην επιφάνεια η εφημερίδα Washington Post.

Ads

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, ο Τζέφ Σέσιονς, σήμερα υπουργός Δικαιοσύνης, είχε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ιδιωτικές συναντήσεις με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Το περιεχόμενο των συναντήσεων παραμένει άγνωστο, ενώ αρκετά ερωτήματα εγείρονται και από το γεγονός πως ο Τζεφ Σέσιονς δεν τις αποκάλυψε όταν ερωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η μία από τις δύο ιδιωτικές συναντήσεις με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, Σεργκέι Κίσλιακ, έγινε στο γραφείο του τότε γερουσιαστή τον Σεπτέμβριο, σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων που προσάπτουν στη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Ads

Η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι κάλεσε σήμερα τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς να παραιτηθεί.

«Τώρα, μετά την ψευδορκία του στο Κογκρέσο σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με τους Ρώσους, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να παραιτηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της. «Ο Σέσιονς δε μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του επικεφαλής τήρησης των νόμων στη χώρας μας και πρέπει να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Επιτροπή θα ερευνήσει τις σχέσεις του επιτελείου Τραμπ με τη Ρωσία

Το πλήθος των καταγγελιών για συνωμοσία και στενές επαφές στελεχών της κυβέρνησης του Τραμπ με τη Ρωσία, ανακοινώθηκε πως θα ερευνήσει η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Καταλήξαμε σε μια γραπτή συμφωνία, η μειοψηφία και η πλειοψηφία της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, ότι θα ερευνήσουμε τις καταγγελίες περί μιας δολοπλοκίας μεταξύ των Ρώσων και της εκστρατείας του Τραμπ», δήλωσε ο Άνταμ Σιφ, Δημοκρατικός βουλευτής και μέλος της Επιτροπής, στο MSNBC.

Η Επιτροπή ανέφερε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρός της, ο Ντέβιν Νιούνες και ο Σιφ συμφώνησαν ότι στην έρευνά τους θα επιδιώξουν να βρουν την απάντηση σε ερωτήματα όπως εάν «υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στη Ρωσία και πρόσωπα που συνδέονταν με πολιτικές εκστρατείες ή άλλα πρόσωπα στις ΗΠΑ».