Την δημιουργία της πρώτης μουσουλμάνας Barbie η οποία και φορά χιτζάμπ αποφάσισε και υλοποίησε η εταιρία Mattel. 

Ads

Η κούκλα δημιουργήθηκε καθ’ ομοίωσιν της Ολυμπιονίκη Ibtihaj Muhammad, η οποία έγραψε ιστορία το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ως η πρώτη μουσουλμάνα Αμερικανίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε φορώντας μαντίλα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ξιφασκία.

Η κυκλοφορία της κούκλας της Muhammad αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Mattel καθώς ποτέ πριν δεν έχει φτιάξει από το μηδέν μια κούκλα, η οποία να φορά χιτζάμπ. Στο παρελθόν υπήρξε ένας πολύ δημοφιλής λογαριασμός στο Instagram, το @Hijarbie, με κούκλες Barbie που απλώς είχαν ανάλογο styling αλλά ως εκεί.

«Μεγάλωσα παίζοντας με Barbie, οπότε το να με τιμούν φτιάχνοντας μια κούκλα που δείχνει ακριβώς σαν εμένα σίγουρα είναι κάτι απίστευτο. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά πόση δύναμη έχει το να εξελίσσεις τα όνειρά σου μέσα από το παιχνίδι, είμαι ενθουσιασμένη που η κούκλα μου θα εμπνεύσει κορίτσια που ενδεχομένως ποτέ πριν δεν είχαν δει τους εαυτούς τους να εκπροσωπούνται σε αθλήματα, μέσα ενημέρωσης ή στα καταστήματα παιχνιδιών» είπε από την πλευρά της η Muhammad.