Στο χαμηλότερο ποσοστό του από τις 15 Ιουνίου, οπότε βρέθηκε στα 2.185,96 δολάρια, υποχώρησε σήμερα το bitcoin, το οποίο βυθίστηκε στα 2.272,32 δολάρια, χάνοντας πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια της αξίας του μέσα σε ένα μήνα.

Ads

Μόλις στις 11 Ιουνίου είχε καταγράψει το ιστορικό υψηλό των 3.025,47 δολαρίων, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 600% από την αρχή της χρονιάς. Ετσι, ακόμη και με την σημερινή πτώση, το ψηφιακό νόμισμα είναι σχεδόν 450% υψηλότερα για το 2017.

«Κοιτάζω τα διαγράμματα και εμένα αυτό μου φαίνεται αρκετά τρομακτικό», σχολίασε για τις τεράστιες ανόδους ο Richard Turnill, παγκόσμιος ανώτατος στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην BlackRock. Νωρίτερα αυτό το μήνα, όπως αναφέρει το euro2day.gr, ο ειδικός προειδοποίησε για πιθανή φούσκα στην «κρυπτοαγορά».

Οι traders των κρυπτονομισμάτων είναι παράλληλα αβέβαιοι γύρω από το μοτίβο του μελλοντικού trading του bitcoin.

Ads

«Περιμένω μεγαλύτερη πτώση πριν ξαναγοράσω, αλλά ειλικρινά δυσκολεύομαι ακόμη και να ξεχωρίσω τι πρόκειται να κάνει, γεγονός που πιθανότατα αντανακλά την αβεβαιότητα στην ίδια την αγορά», τόνισε μιλώντας στο CNBC ο Jason Hamilton, trader κρυπτονομισμάτων.

Από την άλλη ο Roy Sebag, CEO στην GoldMoney -πλατφόρμα που επιτρέπει στον κόσμο να αγοράζει και να εμπορεύεται χρυσό και είναι ταυτόχρονα αξιοσημείωτος επενδυτής στα κρυπτονομίσματα-, τόνισε ότι πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεών του στο bitcoin, γιατί η αγορά έχει αγγίξει το peak της.