Στην συνεχιζόμενη, σκληρή, λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ Ερντογάν και Νετανιάχου παρενέβη ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ads

Με ένα δεικτικό tweet προς τον Τούρκο πρόεδρο, o Γιάιρ Νετανιάχου κάνει λόγο για γενοκτονίες κατά Ελλήνων και Αρμενίων και «θυμίζει» ότι η πόλη δε λέγεται Ιστανμπούλ, αλλά Κωνσταντινούπολη.

«Θα του θυμίσω τη γενοκτονία που έγινε κατά Ελλήνων, Κούρδων και Αρμενίων. Έκαναν εθνοκάθαρση διώχνοντας ολόκληρο το χριστιανικό πληθυσμό από τη Μικρά Ασία», έγραψε Ο Γιάιρ Νετανιάχου. «Και θα του θυμίσω ότι η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που λέγεται Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και κέντρο της χριστιανικής Ορθοδοξίας για πάνω από χίλια χρόνια πριν την τουρκική κατοχή!».

Ο Ερντογάν σχολίασε: «Τώρα βγήκε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο ληστής που κατηγορείται για διαφθορά.. Ο γιος του έγραψε ένα μήνυμα στο twitter και τι λέει; “Η Κωνσταντινούπολη ήταν μία χριστιανική πόλη, πρωτεύουσα του Βυζαντίου και τώρα είναι υπό τουρκική κατοχή”. Βρε ανήθικε! Εσείς έχετε εισβάλει σε όλη την Παλαιστίνη!».

Ads