Η εμβληματική φωτογραφία του διαδηλωτή με τη σφεντόνα και το καροτσάκι έκανε το γύρο του κόσμου. Ωστόσο, στη φωτογραφία δεν είναι ο Φαντί Αμπού Σάλαχ, που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Γάζα προχθές, αν και η ιστορία του είναι πέρα για πέρα αληθινή. 

Ο Άλεξ Κέιν, ένας freelancer δημοσιογράφος, μετέδωσε την είδηση και την συνόδευσε με αυτή την φωτογραφία. Ωστόσο, παραδέχτηκε κατόπιν ότι έκανε λάθος και κατέβασε το σχετικό tweet ώστε να μην μεταδίδεται πια η λανθασμένη πληροφορία. Ο άντρας στη φωτογραφία δεν λέγεται Φαντί Αμπού Σάλαχ, αλλά Σαμπέρ Αλ Ασκάρ, και δεν χτυπήθηκε από τους ισραηλινούς. 

Το πρώτο tweet του δημοσιογράφου: 

 Το δεύτερο tweet του δημοσιογράφου:  

Ωστόσο, η είδηση για τον θάνατο του Φαντί Αμπού Σάλαχ είναι αληθινή αφού στη Γάζα σκοτώθηκε προχθές ένας ανάπηρος διαδηλωτής από τα πυρά των ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών. Είχε χάσει τα πόδια του το 2008 από ισραηλινό βομβαρδισμό.

Ο Ουαλίντ Μαχμούντ Ρουκ, γείτονας και φίλος του Φαντί, γράφει στο παραπάνω tweet: «Τα πόδια του ακρωτηριάστηκαν χρόνια πριν από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού. Από τότε ζούσε τη ζωή του για τα επόμενα χρόνια με το υπόλοιπο του κορμιού του. Σήμερα, οι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν το μισό που απέμενε από το σώμα του. Φαντί Αμπού Σάλαχ, ένας αγαπημένος γείτονας και φίλος. Ουαλίντ Μαχμούντ Ρουκ, 14 Μαϊου 2018»