Με τσεκούρι επιτέθηκε ένας άντρας σε ομάδα αστυνομικών στην Νέα Υόρκη. Ο άντρας κατάφερε να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Η αστυνομία έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, αναφέροντας πως ο δράστης σχετιζόταν με το εξτρεμιστικό Ισλάμ, το οποίο είχε ασπαστεί. 

Ads

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, όταν ένας φωτογράφος τους ζήτησε να ποζάρουν σε δρόμο του Κουίνς για να τους φωτογραφίσει. Ξαφνικά, ένας άνδρας με τσεκούρι, ο 32χρονος Ζάλε Τόμσον, επετέθη κατά των αστυνομικών κτυπώντας τον ένα στο δεξί χέρι και τον δεύτερο στο κεφάλι. Οι δύο άλλοι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν τον 30χρονο δράστη της επίθεσης σκοτώνοντας τον. Στο μεταξύ, μια 29χρονη περαστική που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο τραυματίσθηκε από αδέσποτη σφαίρα και νοσηλεύεται.

«Πιστεύουμε ότι έδρασε μόνος. Είχε ριζοσπαστικοποιηθεί», ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως πρόθεση του 32χρονου Ζάλε Τόμσον ήταν προφανώς να διαπράξει μια τρομοκρατική ενέργεια. Ο διευθυντής της αστυνομίας έκανε έκκληση στο κοινό ζητώντας από όποιον έχει πληροφορίες για την υπόθεση να επικοινωνήσει με τις αρχές. Η αστυνομία δεν σχολίασε πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, και θέλουν την αστυνομία με εσωτερικό έγγραφο να καλεί τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για πιθανότητα τρομοκρατικών χυπημάτων, έπειτα και από τις επιθέσεις στην Οτάβα του Καναδά.