Εκατοντάδες γαλακτοπαραγωγοί από όλη την Ευρώπη έφτασαν με τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούν για τις χαμηλές τιμές του γάλακτος.

Ads

 Οι γαλακτοπαραγωγοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ευρωκοινοβούλιο με αίτημα την προώθηση «αποτελεσματικών νομοθετικών ρυθμίσεων» για την αγορά γάλακτος και όπως τονίζουν θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης.
 
«Θέλουμε μια σωστή και δίκαιη τιμή για το γάλα, που μπορεί να καλύψει το κόστος μας», δήλωσε ένας από τους γαλακτοπαραγωγούς από τη Βαυαρία. «Θέλουμε μια τιμή που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τα αγροκτήματά μας», πρόσθεσε. 
 
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαλακτοκομικών αναφέρει ότι χιλιάδες παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων έχουν αποχωρήσει από το κλάδο από το 2009, τάση που αναμένεται να ενταθεί «εάν δεν αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική για τα γαλακτοκομικά προϊόντα».
 
Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας, η οποία έλαβε το συμβολικό όνομα «1000 τρακτέρ στις Βρυξέλλες», γαλακτοπαραγωγοί περιέλουσαν άνδρες της βελγικής αστυνομίας με γάλα που έβγαινε με πίεση από μάνικα, ενώ έβαλαν και φωτιά σε μπάλες με άχυρο και λάστιχα.

*Φωτογραφίες από το mercurynews.com