Ξέρετε ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού; Σίγουρα όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε.

Ads

Μια εικόνα με 12 λεμόνια όμως μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα της ασθένειας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία νεαρή σχεδιάστρια, η Corrine Beaumont, έχοντας χάσει 2 δικούς της ανθρώπους εξαιτίας του καρκίνου του μαστού, έγινε η ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Worldwide Breast Cancer και θέλησε να βρει έναν τρόπο για να ενημερώσει τις γυναίκες γύρω της.

Έτσι ξεκίνησε την καμπάνια  #KnowYourLemons. Έβαλε σε μία αυγοθήκη 12 λεμόνια κι έδειξε πως μοιάζει ο καρκίνος του μαστού.

Ads

Λίγο αργότερα, η Erin Smith Chieze από το Σαν Ντιέγκο θα εκνευριζόταν με μια καμπάνια στο Facebook που καλούσε τους χρήστες να ποστάρουν καρδιές στο προφίλ τους με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού.

Αντί για καρδούλες επέλεξε λοιπόν να μοιραστεί την εικόνα με τα λεμόνια από την οργάνωση Worldwide Breast Cancer.

Η Erin μοιράστηκε την εικόνα αυτή, η οποία έγινε viral στο διαδίκτυο, γιατί μία παρόμοια κίνησε τις υποψίες και της ίδιας το 2015 κι έτσι πήγε στο γιατρό και διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Κάποιος είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο Facebook για το πώς δείχνει ο καρκίνος του μαστού. Τον Δεκέμβριο του 2015 παρατήρησα ένα βαθούλωμα στο στήθος μου που έμοιαζε όπως αυτό της φωτογραφίας. Ήξερα πως είχα καρκίνο, προσπάθησα να ψηλαφήσω τον όγκο αλλά δεν φαινόταν», λέει η ίδια.

Η Erin διαγνώστηκε με καρκίνο πέντε ημέρες αργότερα και έναν μήνα μετά πληροφορήθηκε πως η ασθένεια βρισκόταν στο 4ο στάδιο.

Δείτε την κι εσείς:

image

Τα δώδεκα σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν:

1. Σκλήρυνση του ιστού του στήθους
2. Βαθούλωμα
3. Πληγή
4. Ερυθρότητα ή κάψιμο
5. Έκκριση υγρού
6. Λακάκκια στο δέρμα του στήθους
7. Εξόγκωμα
8. Εξογκωμένες φλέβες
9. Εισολκή θηλής
10. Αλλαγή στο σχήμα ή το μέγεθος
11. Δέρμα σαν τη φλούδα του πορτοκαλιού
12. Αόρατος όγκος

Και πως μοιάζει μία εξέταση για καρκίνο του μαστού;

image