Σε μια διπλωματική … ντρίμπλα προχώρησε ο Βλάμιντιρ Πούτιν εν μέσω του ψυχρού και cyber πολέμου που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον. 

Ads

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε απελάσεις Αμερικανών διπλωματών ως αντίποινα στην αντίστοιχη κίνηση Ομπάμα. 

Με την τελική του απόφαση ο Ρώσος Πρόεδρος δείχνει να «αδειάζει» τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ που εισηγήθηκε τις απελάσεις 35 Αμερικανών διπλωματών, αν δεν ήταν προσχεδιασμένη η κίνηση αυτή. Δημιουργεί δε, νέα δεδομένα στις σχέσεις που θέλει να σφυρηλατήσει με τις ΗΠΑ.  

Ο Πούτιν στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, τονίζει ότι θα αξιολογήσει τις κινήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ πριν αναλάβει δράση. 

Ads

Μάλιστα προχωρά ακόμη ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι προτίθεται να καλέσει τις οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών σε εορταστική εκδήλωση για τον καινούργιο χρόνο στο Κρεμλίνο. 

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται στις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής έχει δείξει ιδιαίτερα θετική στάση απέναντι στη Ρωσία του Πούτιν.

Στο τελευταίο μέτωπο που άνοιξε το FBI σε έκθεση του καταγγέλλει ευθέως τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές. 

Ο Τραμπ για το θέμα αυτό δήλωσε ότι η υπόθεση του ρωσικού χάκινγκ πρέπει να ξεπεραστεί. Πάντως κανόνισε να συναντηθεί με στελέχη του FBI για να ενημερωθεί σχετικά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.