Το ημερολόγιο της ελληνοκαναδής ψυχιάτρου, Λάουρα Παπαδόπουλος και οι συνεδρίες μέσω Skype με τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Ανδρέα Ρουμελιώτη. Αναδημοσίευση από την σελίδα του στο Fecebook

Ads

Περίληψις προηγούμενων 
… 

Η καλλίπυγος Λάουρα Παπαδόπουλος είναι η κορυφαία ψυχοθεραπεύτρια της πόλεως του Τορόντο. Ελληνίδα τρίτης γενιάς, απεπέμφθη από την ψυχιατρική κοινότητα του Καναδά για τις ρηξικέλευθες μεθόδους που χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της ψυχανάλυσης. Ελέγχεται ότι παραβίασε την απαράβατη ψυχιατρική σύμβαση: κοιμήθηκε με ψυχαναλυόμενή της. Συγκεκριμένα κατηγορείται πως αποπλάνησε τη γυναίκα πασίγνωστου Καναδού υπουργού με τη συνέργεια του σωματοφύλακά της.

Η Λάουρα Παπαδόπουλος, όπως και ο επίσης ψυχαναλυτής σύζυγός της Κριστιάν Τραβόλτα πέρασαν στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για ενσυνείδητη ερωτική συνεύρεση τριών ενηλίκων ατόμων η οποία ουδόλως επηρέασε την ψυχική θεραπεία της ασθενούς. Τουναντίον η ασθενής ανατάχθηκε πλήρως και είναι αφοσιωμένη πλέον στον υπουργό σύζυγό της, στηρίζοντάς τον στο δύσκολο έργο του. 

Ads

Δεδομένου ότι της έχει αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τις καναδικές αρχές, η διάσημη Ελληνίδα ψυχοθεραπεύτρια της διασποράς ασκεί το λειτούργημά της εξ αποστάσεως με τη βοήθεια του Skype ψυχαναλύοντας γνωστές προσωπικότητες απ όλο τον κόσμο. 

Ανάμεσά τους ο παλαίμαχος Έλληνας δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης, ο οποίος πάσχει από κλινική κατάθλιψη και αρχές διπολισμού με συνεχείς εναλλαγές ανάμεσα σε παραλήρημα μεγαλείου και παντελούς έλλειψης αυτοεκτίμησης. Με τη σύμφωνη γνώμη του γνωστού δημοσιογράφου, διάλογοι από τις διαδικτυακές συνεδρίες δημοσιεύονται στο Facebook. 

Συνεδρία 28η

8:20 πρωινή. Ρουφάει μια γερή τζούρα μυρωδάτου καφέ και σέρνεται απ την κουζίνα στο γραφείο. Ανοίγει τον υπολογιστή. Συνδέει το Skype. Εκείνη είναι εκεί και τον περιμένει. Δέκα λεπτά νωρίτερα απ το καθορισμένο διαδικτυακό ραντεβού. Τόσο πολύ τον νοιάζεται…

Ψυχίατρος Λάουρα: Καλημέρα Κύριε Ανδρέα

Κύριος Α.Ρ: Καλημέρα μωρό μου. 

Ψ.Λάουρα: Καλύτερα Σας βλέπω σήμερα. 

Κύριος Α.Ρ: Καλάμια… Είδα ακόμη ένα περίεργο όνειρο. Αλλά νομίζω ότι αυτή τη φορά αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. 

Ψ.Λάουρα: Τι είδατε Κύριε;

Κύριος Α.Ρ: Κεριά και λιβάνια! Είδα ότι ο Μπάρακ Χουσείν Ομπάμα μου παρέδιδε με δόξα και τιμές το πρώτο βραβείο καινοτομίας και ευρεσιτεχνίας σε μια γκλαμουράτη τελετή στον Λευκό Οίκο, ενώ η Σάρον Στόουν μου χάιδευε τα αχαμνά και μου έκανε νόημα να πάμε στην τουαλέτα για να επιδοθεί σε πεοληχία εις το μόριόν μου. 

Ψ.Λάουρα: Αντιπαρέρχομαι της σεξιστικής φαντασιώσεως σας… Για ποια ευρεσιτεχνία σας εβράβευσε ο Ομπάμα;

Κύριος Α.Ρ: Διότι εφήυρα τον Τσίπρα και τα Χρυσά Αυγά και καινοτομώντας ονομάτισα συμβολικά τον αντάρτη των συντηρητικών Καμμένο και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Πικραμένο. Έστειλα έτσι ένα παγκόσμιο μήνυμα σαλταρισμένο!

Ψ.Λάουρα: Εσεις εφήυρατε τον Τσίπρα;

Κύριος Α.Ρ: Προφανώς! Αφού εγώ και μόνον εγώ είμαι ο Ελληνικός λαός.

Ψ.Λάουρα: Εις το όνειρον; 

Κύριος Α.Ρ: Ουχί! Εις την πραγματικότητά μου.

Ψ.Λάουρα: Και διατί σας εβραύβευσε ο πρόεδρος Ομπάμα Κύριε;

Κύριος Α.Ρ: Διότι του έδωκα πάτημα να γαμήσει την Μέρκελ παραφύσιν. 

Ψ.Λάουρα: Τι εννοείτε ακριβώς;

Κύριος Α.Ρ: Εννοώ ότι πίσω από τον Τσίπρα συντάσσεται όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος, πίσω απ τον Νοτιά είναι ο Ολάντ, πίσω απ τον Ολάντ ο Ομπάμα και στο βάθος κήπος όπου με καταχειροκροτούν οι Κινέζοι. 

Ψ.Λάουρα: Διατί Σας χειροκροτούν οι Κινέζοι;

Κύριος Α.Ρ: Διότι εκείνοι έχουν στα θησαυροφυλάκια τους τα ντόλαρς και το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Αμερικής. Δεν θα αφήσουν να γίνουν έπεα πτερόεντα επειδή η Άντζελα είναι ιδεοψυχαναγκαστική και πληθωρισμοφοβική.

Ψ.Λάουρα: Λυπούμαι αλλά δεν γνωρίζω σύνθετα και σκληρά οικονομικά όπως εσείς. Αδυνατώ να Σας παρακολουθήσω…

Κύριος Α.Ρ: Τότε να πας να γαμηθείς, καριόλα!

Ψ.Λάουρα: Σας επαναφέρω στην τάξη, κύριε. Με υβρίζετε…

Κύριος Α.Ρ: Ναι ρε μαλακισμένο: σε υβρίζω! Πώς τολμάς να κάνεις ψυχοθεραπεία μέσω Skype στον γκουρού, ενώ δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα;

Ψ.Λάουρα: Ας το καταπιώ κι αυτό… Και γιατί θέλουν ο Ομπάμα και οι Κινέζοι να συνουσιάσουν all together την Μέρκελ;

Κύριος Α.Ρ: Γιατί είναι μαλακισμένη σαν εσένα! Καταστρέφει την Ελλάδα, θα την αναγκάσει να βγει από το ευρώ και μετά ούτε με 1 τρις δεν σώζεται το μαγαζί. Θα γίνει ντόμινο σε χρόνο dt, θα πάει ο θρόμβος στην καρδιά της Γερμανίας και θα πάθει έμφραγμα ο ντουνιας . Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνεις;

Ψ.Λάουρα: Πως σκοπεύετε να σώσετε Εσείς την παρτίδα Κύριε με αυτόν τον Τσίπρα που εφήυρατε; 

Κύριος Α.Ρ: Μέσω αυτού του παιδιού θα επαναφέρω τον συνιδρυτή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τον Κέυνς. Αυτόν τον χαρισματικό gay οικονομολόγο του Ρούσβελτ και του Βρετανικού Στέμματος για να απαγορεύσει τα υπερβολικά πλεονάσματα των κρατών, να κωλοδαχτυλιάσει τα κερδοσκοπικά funds και να δώσει λίγα λεφτά απευθείας στους φτωχούς. οι οποίοι θα πάνε να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης για να ξαναλειτουργήσει η πραγματική αγορά.

Ψ.Λάουρα: Και τον Τσίπρα τι τον χρειάζεστε αφού έχετε ολόκληρο Κέυνς στο τσεπάκι; 

Κύριος Α.Ρ: Θα τον χρησιμοποιήσουμε –εγώ, ο Μπάρακ και οι φίλοι μου οι Κινέζοι- εν αγνοία του. Στο plan Β που ετοιμάσαμε θα του δώσουμε,αντί για το 1 τρις της καταστροφής, 300-400 δις για ανάπτυξη και κοινωνική προστασία και αν δεν είναι κορόιδο θα μας δώσει για αντάλλαγμα να εκμεταλλευτούμε το πετρέλαιο, τον ορυκτό πλούτο και τα νησιά και να κάνουμε την Ελλάδα νέα Χαβάη. 

Ψ.Λάουρα: Είστε σιγουρος γι’ αυτά που λέτε;

Κύριος Α.Ρ: Καθόλου! Γι αυτό αλλωστε σε έχω ορίσει ψυχοθεραπεύτριά μου. 

Ψ.Λάουρα: Τι του βρίσκετε του Τσίπρα και Σας αρέσει τόσο; 

Κύριος Α.Ρ: Τι να μ αρέσει το φαντασμένο παλιοκουμούνι… Απλώς είναι νέος -η χαρά του διεθνούς τηλεοπτικού star system – και διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα για να σταματησει την κλεπτοκρατία και να φορολογήσει επιτέλους τους πλούσιους. Έχω και τον Ολάντ αλλά είναι μαλθακάκος. Πώς να τον φορμάρει στη Μέρκελ; Ενώ τούτο δω το παλικαράκι είναι ντούρο.

Ψ.Λάουρα: Δεν αντελήφθην γιατί σας βράβευσε ο Ομπάμα που εφήυρατε τα Χρυσά Αυγά. 

Κύριος Α.Ρ: Διοτι κατατρόμαξα τα χρηματοπιστωτικά λουμπίνια αγαπούλα μου. Εγώ έχω μεταμφιεστεί σε Μιχαλολιάκο για να κατουρηθούν πάνω τους. Ο ακροαριστερός και ο νεοφασίστας είμαι εγώ. Εγώ είμαι και ο Καμένος και ο Έλλην ο πρωθυπουργός ο Πικραμένος…

Ψ.Λάουρα: Αρκετά για σήμερα. Μπορείτε να ακουμπήσετε τα χέρια σας πάνω στο τραπέζι; 

Κύριος Α.Ρ: Γιατιιιι;

Ψ.Λάουρα: Διότι κάναμε μια συμφωνία. Οτι μπορείτε να είστε αθυρόστομος, ακόμη και να με φλερτάρτε χυδαία και σεξιστικά αλλά δε θα αυνανίζεστε όσο λαμβάνει χώραν ή ψυχοθεραπεία.