Σε μια δήλωση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, υποστηρίζοντας πως το νοσοκομείο της Δράμας «δεν έχει πρόβλημα».

Ads

Ο ισχυρισμός του Υπουργού Υγείας έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι γιατροί του νοσοκομείου της Δράμας, οι οποίοι κάνουν λόγο για τραγικές καταστάσεις, αντίστοιχες με αυτές της Βόρειας Ιταλίας. Το νοσοκομείο έχει γεμίσει και οι ελλείψεις προσωπικού καθιστούν αδύνατη τη διαχείριση. Η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι σταθερά στο 100%, ασθενείς δισωληνώνονται ακόμη και σε χειρουργεία, ενώ μετά τις διακομιδές στους γειτονικούς νομούς ξεκίνησαν και οι αεροδιακομιδές για Αθήνα, καθώς πλέον δεν υπάρχουν κενές κλίνες και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τα όσα υποστήριξε ο Βασίλης Κικίλιας υπήρξε πλήθος αναρτήσεων στα social media, με πολλούς να σχολιάζουν ειρωνικά πως πρόκειται για τον «δημοφιλέστερο», κατά τις δημοσκοπήσεις, υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος βρίσκεται… «εκτός τόπου».