Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα με συνθήματα κατά της λιτότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο των Βρυξελλών με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε Άμστερνταμ και Βιέννη. Στην διαδήλωση που παραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ το παρών έδωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος. Στο μεταξύ νέα μεγάλα συλλαλητήρια κατά της λιτότητας έγιναν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ads

Η διαδήλωση τις Βρυξέλλες ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση στήριξης στην Ελλάδα που έγινε από το 2012, όταν ξεκίνησαν να διοργανώνονται στο Βέλγιο παρόμοιες διαδηλώσεις. Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και κατά της λιτότητας. 

Προσκλητήριο στη διαδήλωση απηύθυναν τα μεγαλύτερα συνδικάτα και κόμματα απ’ όλο το φάσμα της Αριστεράς και της Οικολογίας. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από όλα τα κόμματα της ευρωομάδας της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Βρυξέλλες 

image

Ads

image

image

image

image

image

image

Άμστερνταμ

«Όχι σε συμφωνία λιτότητας! Όχι στις εκβιαστικές διαπραγματεύσεις που επιβάλλονται από τους θεσμούς της ΕΕ!», ήταν το σύνθημα της διαδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Dam Square του Άμστερνταμ το μεσημέρι της Κυριακής. «Οι ηγέτες της ΕΕ αγνοούν τη δραματική ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια και ποδοπατούν τις δημοκρατικές διαδικασίες ακριβώς στο λίνκο της δημοκρατίας», αναφέρεται στο κάλεσμα των διοργανωτών.

image

image

Ο Μανώλης Γλέζος διαδηλώνει

image

image

Βιέννη

image

image

image