Νέα συγκέντρωση κατά της λιτότητας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα. Τον τόνο έδωσαν από χθες Λονδίνο, Βερολίνο, Δουβλίνο και Παρίσι όπου δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα (Δείτε φωτογραφίες και βίντεο). Μεγαλειώδης η σημερινή συγκέντρωση στις Βρυξέλλες όπου χιλιάδες ελληνικές σημαίες και φωνές κατά της λιτότητας γέμισαν τους δρόμους. Στην Ελλάδα πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. 

Ads

Κάλεσμα συμμετοχής για την συγκέντρωση στην Αθήνα απεύθυναν εργατικά συνδικάτα αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικό σύνθημα: «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται». Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η «διαγραφή του χρέους», η «πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη» και η «άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων». Στην διαδήλωση παρευρέθηκαν και στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς επίσης και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε τις διαδηλώσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις. «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό είναι ένας ξεσηκωμός ελπίδας της Ευρώπης που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε. Μιας Ευρώπης της εργασίας, της δημοκρατίας, της προστασίας των κοινών αγαθών, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 
 
«Ο αγώνας της Ελλάδας ενάντια στη λιτότητα είναι αγώνας όλης της Ευρώπης» δήλωσε σχετικά με τις ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «οι μαζικές κινητοποιήσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Δουβλίνο και Ρώμη έστειλαν ηχηρό μήνυμα: η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί». Τις ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις χαιρέτισαν και οι ΑΝΕΛ. 

Φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

image

Ads

image

image

Δηλώσεις Λαφαζάνη

Δηλώσεις Κουρουμπλή

image

image

image

Διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής και κρέμασαν πανό στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με το μήνυμα «Ρήξη, έξοδος από ΕΕ – ΕΚΤ και ΔΝΤ» και «Ήττα της κυβερνητικής πολιτικής: Όχι στο νέο μνημόνιο».

image

image

image