Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη δημόσια γερμανική τηλεόραση, ανέφερε πως η λιτότητα «είναι η μόνη πρόταση» που υπάρχει εντός ευρωζώνης «και έχει λειτουργήσει πολύ καλά».

Ads

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας στους επικριτές της λιτότητας, είπε πως «έτσι είναι τα πράγματα» και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία από όλους αναφορικά με το πώς μπορούν να βοηθηθούν χώρες που για μεγάλο διάστημα ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΔΝΤ, μεταξύ άλλων, προτείνει και κούρεμα του χρέους, καθώς αυτό κρίνεται μη βιώσιμο, ωστόσο το Βερολίνο απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.

Συνεχίζοντας και υποστηρίζοντας τη λιτότητα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Αυτό που κάνουμε και το οποίο παρεμπιπτόντως λειτούργησε πολύ καλά σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που υπήχθησαν σε πρόγραμμα, ανταποκρίνεται στα διεθνή στάνταρ και τη διεθνή εμπειρία. (…) Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάποια πρόταση για το πώς μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα με διαφορετικό τρόπο εντός της ευρωζώνης».

Ads