Ο λεγόμενος Νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη για τον φόνο 29χρονης Βορειοϊρλανδής δημοσιογράφου, με προκήρυξή του που δημοσίευσε ιρλανδική εφημερίδα. 

Ads

Η Λάιρα ΜακΚί έπεσε νεκρή όταν χτυπήθηκε από σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης στο Ντέρι, ή Λοντοντέρι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ακολούθησε επιχείρηση της αστυνομίας στην πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας. Στεκόταν κοντά στις αστυνομικές δυνάμεις όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

«Στη διάρκεια επίθεσης εναντίον του εχθρού, η Λάιρα ΜακΚί σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο, καθώς βρισκόταν δίπλα σε εχθρικές δυνάμεις», ανέφερε η οργάνωση σε προκήρυξή της η οποία στάλθηκε στην εφημερίδα The Irish News και επαληθεύτηκε με τη χρήση προσυμφωνημένου κωδικού. «Ο [σ.σ. Νέος] IRA απευθύνει απόλυτη και ειλικρινή συγγνώμη στον σύντροφο, στην οικογένεια και στους φίλους της Λάιρας ΜακΚί για τον θάνατό της», προστίθεται στην προκήρυξη.

Στο μεταξύ, η  αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε μια 57χρονη γυναίκα σε σχέση με τον θάνατο τη Λάιρα ΜακΚί. «Οι αστυνομικοί της Κύριας Ομάδας Έρευνας συνέλαβαν μια 57χρονη γυναίκα βάσει του Αντιτρομοκρατικού Νόμου σε σχέση με τη δολοφονία της Λάιρα ΜακΚί στο Κρέγκαν στο Ντέρι/Λόντοντερι την Πέμπτη, 18η Απριλίου», ανέφερε σε δήλωση η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ads

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει το Σάββατο τη σύλληψη δύο νεαρών ηλικίας 18 και 19 ετών σε σχέση με τη δολοφονία, όμως αργότερα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ