Λίστα θανάτου, η οποία περιλάμβανε ονόματα VIP, αστυνομικών και δημοσιογράφων διατηρούσε ο 25χρονος τζιχαντιστής και δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στο Παρίσι με θύματα ένα ζευγάρι αστυνομικών. 

Ads

Ο Αμπάλα Λαρόσι, όπως είναι το όνομα του δράστη, εισέβαλε στο σπίτι του Ζαν – Μπαπτίστ Σαλβέν και της σύντροφου του Τζέσικα, τους κράτησε ομήρους και στη συνέχεια του εκτέλεσε μπροστά στα μάτια του τρίχρονου παιδιού τους. Μάλιστα μετέδωσε τη δολοφονία  live μέσω facebook. Ο ίδιος έπεσε νεκρός από πυρά των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.  

image

Ο δράστης Λαρόσι Αμπάλα 

image

Ads

Τα θύματά του Ζαν – Μπαπτίστ και Τζέσικα Σαλβέν

Μετά το αιματηρό περιστατικό έγινε γνωστό ότι ο 25χρονος δράστης διατηρούσε λίστα θανάτου με τους επόμενους στόχους του, η οποία περιλάμβανε ονόματα VIP, αστυνομικών, δημοσιογράφων κλπ. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, ο τζιχαντιστής είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος μόλις πριν τρεις εβδομάδες. 

«Σας ανακοινώνω και μακάρι να έρθει η επιτυχία από τον Αλλάχ ότι σκοπεύω να πυροβολήσω έναν αστυνομικό καθώς και τη σύζυγό του στην κατοικία τους. Τα αδέλφια μου βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί μου. Φωνάζω με δύναμη την πίστη μου και το θαυμασμό μου στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και απαντώ με ικανοποίηση στο κάλεσμα του σεΐχη Μοχάμεντ Αλ Αντνανί», είχε γράψει στη σελίδα του στο facebook. 

Live μετάδοση της δολοφονίας 

Ο Λαρόσι Αμπάλα μετέδωσε την εκτέλεση των δύο άτυχων ανθρώπων μέσω εφαρμογής στο Facebook Live.

Το βίντεο διάρκειας 13 λεπτών και 15 δευτερολέπτων ξεκινά με τον ίδιο να ορκίζεται πίστη στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και να τονίζει ότι απαντά στο κάλεσμα να σκοτώσει τους άπιστους στο σπίτι τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διπλής δολοφονίας.

Καλεί δε, τους Γάλλους μουσουλμάνους να σκοτώσουν με τη σειρά τους τους άπιστους είτε πρόκειται για δημοσιογράφους, είτε για πολιτικούς «ακόμα και αν ονομάζονται Μοχάμεντ ή Αΐσα», ενώ τονίζει στη συνέχεια: «Επιτεθείτε τους, ακόμα και αν πεθάνετε. Τότε θα πάτε όλοι στον παράδεισο».