Τουλάχιστον τριάντα χιλιάδες είναι οι άστεγοι μέχρι αυτή την στιγμή από το χτύπημα του Εγκέλαδου στην κεντρική Ιταλία. Χωρίς ρεύμα βρίσκονται πάνω από 15.000 σπίτια, ενώ στην πόλη Νόρτσια, έχουν καταρρεύσει αμέτρητα κτίρια στο ιστορικό κέντρο της πόλης και υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης. 

Ads

Ευτυχώς δεν υπάρχουν νεκροί και αγνοούμενοι. Στους 20 ανέρχονται οι τραυματίες, κανείς από τους οποίους δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια, που επλήγησαν σήμερα από τον σεισμό, είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν την βοήθεια των κοντινών περιοχών Αμπρούτσο και Εμίλια Ρομάνια, για την φιλοξενία των αστέγων.

«Δεν θέλουμε να εκτοπίσουμε κανέναν, αλλά απλώς να εγγυηθούμε στους ανθρώπους αυτούς ότι θα μπορέσουν να περάσουν μια ήρεμη νύχτα», δήλωσε Βάσκο Ερράνι, επίτροπος για την ανοικοδόμηση. 

Μετά τη μεγάλη δόνηση των 6,6 ρίχτερ το πρωί της Κυριακής και μέχρι το απόγευμα είχαν καταγραφεί πάνω από διακόσιες μετασεισμικές δονήσεις. Ο τελευταίος αυτός σεισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο από τις 24 Αυγούστου, όταν είχαν σκοτωθεί σχεδόν 300 άτομα.

Ads

Η σεισμική δραστηριότητα στην κεντρική Ιταλία, είναι συνεχής τους τελευταίους μήνες, ενώ την προηγούμενη Τετάρτη, η περιοχή επλήγη διπλά από τον Εγκέλαδο, με ισχυρότερη δόνηση αυτή των 6,1 Ρίχτερ, στο χωριό Βίσο, της περιφέρειας Μάρκε.

Ρέντσι: «Θα ξαναχτίσουμε όλα όσα γκρεμίστηκαν»

«H Ιταλία θα ξαναχτίσει όλα όσα καταστράφηκαν από τους αλλεπάλληλους σεισμούς των τελευταίων δύο μηνών», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέο Ρέντσι. «Θα ξαναχτίσουμε τα πάντα – τα σπίτια, τις εκκλησίες και τις επιχειρήσεις» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι θα στηριχθούν οι πληγείσες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

• Νέος ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]
• Η καταστροφή του Εγκέλαδου στην Ιταλία μέσα από τον φωτογραφικό φακό
• Ιταλία: Σπίτι καταρρέει μπροστά στην κάμερα [ΒΙΝΤΕΟ]
• Έτοιμο ένα C-130 για να μεταβεί στην Ιταλία αν χρειαστεί
• Το πριν και το μετά του ναού που έπεσε στην Ιταλία [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
• Τηλέφωνα επικοινωνίας για τους Έλληνες στην Ιταλία μετά το νέο σεισμό
• Συνεχής ενημέρωση για τον σεισμό στην Ιταλία μέσω Twitter
• Καμία ανησυχία στην Ελλάδα για τον σεισμό στην Ιταλία
• Πτήση με drone πάνω από τη χτυπημένη από το σεισμό Ιταλία [ΒΙΝΤΕΟ]

#terremotocentroitalia Tweets

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image