Στο μικροσκόπιο της OLAF, της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπαίνει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για να εξετάσει καταγγελίες για οικονομικές παρατυπίες που διαπράχθηκαν από γαλλικό ακροδεξιό κόμμα, σχετικά με τους μισθούς των βοηθών των ευρωβουλευτών του.

Ads

Σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Μάρτιν Σούλτς, έχει ενημερώσει την OLAF, καθώς διαπιστώθηκε ότι 20 εργαζόμενοι που αμείβονται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ ως βοηθοί ευρωβουλευτών του Εθνικού Μετώπου, εμφανίζονται να εργάζονται και ως υπάλληλοι των οργανώσεων του κόμματος.

«Οι βοηθοί αμείβονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρέπει να εκτελούν καθήκοντα που συνδέονται άμεσα με την άσκηση της βουλευτικής θητείας ενός μέλους», ανέφερε η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός από την OLAF ή από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπεν, η οποία ηγείται μιας ομάδας 22 ευρωβουλευτών μεταξύ των οποίων είναι και ο πατέρας της Ζαν-Μαρί Λεπεν, ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας.

Ads

Στο μεταξύ, νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία δείχνει το ακροδεξιό και ευρωσκεπτιστικό κόμμα της Μαρίν Λεπεν να προηγείται ανησυχητικά. Η τελευταία δημοσκόπηση της Odoxa για το RTL, που καταγράφει την πρόθεση ψήφου για τον α’ γύρο, δίνει 31% στο Εθνικό Μέτωπο (FN), 29% στο αντιπολιτευόμενο κεντροδεξιό UMP, το κόμμα του Σαρκοζί και τους συμμάχους, το κεντρώο UDI (Ενωση Δημοκρατών και Ανεξάρτητων), ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του Φρανσουά Ολάντ έρχεται τρίτο με 20%. Ο πρώτος γύρο των τοπικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου.