Η εταιρεία ανταποκρίνεται θετικά στους ακτιβιστές και σε όσους πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία διαφημιστική καταχώρηση στο μέλλον στη δεξιά εφημερίδα Daily Mail.

Ads

Γιατί η δανέζικη Lego θα σταματήσει τη διαφήμιση των προϊόντων της στη Daily Mail;

Επειδή η εκστρατεία Stop Funding Hate ζήτησε από μεγάλες εταιρείες να μην διαφημίζονται από εφημερίδες οι οποίες υποκινούν το «μίσος, τις διακρίσεις και τη δαιμονοποίηση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

Την αντίδραση της LEGO προκάλεσε πρόσφατο πρωτοσέλιδο της Daily Mail με σαφή προσπάθεια σπίλωσης των δικαστών που αποφάσισαν ότι το Κοινοβούλιο της Βρετανίας πρέπει να έχει λόγο στο Brexit.

Ads

Stop Funding Hate

Στόχος της εκστρατείας είναι να πάψουν επιχειρήσεις να διαφημίζονται σε έντυπα -κυρίως εφημερίδες- που υποκινούν σε μίσος ή σπίλωση ανθρώπων.

H Daily Μail σε εκείνο το πρωτοσέλιδο μιλούσε για «εχθρούς του λαού», βάζοντας τις φωτογραφίες των τριών δικαστών και αφήνοντας υπονοούμενα για την ιδιωτική τους ζωή.

image

Είχε προηγηθεί, εκτός των άλλων και η επιστολή ενός πατέρα προς την εταιρεία, στην οποία εξηγούσε την αγάπη του για τα LEGO και πώς αυτή πέρασε στο παιδί του, αλλά -τόνιζε: «δεν μπορώ να παίρνω την εφημερίδα για τις προσφορές που δίνετε μέσω αυτής, γιατί αυτού του είδους οι εφημερίδες λένε ψέματα για τους ανθρώπους, για μερικούς από τους φίλους του στο σχολείο. Ακόμα και το παιδί μου το αντιλαμβάνεται.»

Σύμφωνα με τον Ιndependent, η LEGO είναι η πρώτη εταιρεία που ανταποκρίνεται στην εκστρατεία Stop Funding Hate.

Άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως οι Waitrose (αλυσίδα βρετανικών σούπερ μάρκετ) και Marks & Spencer έχουν  κληθεί επίσης, από την εκστρατεία να αποσύρουν τις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις τους σε συγκεκριμένα ταμπλόιντς.