Eπικεφαλής των Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 και υποψήφιός τους για να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίστηκε σήμερα ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς κατά το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) που διεξάγεται στη Λισαβόνα.

Ads

Μοναδικός υποψήφιος μετά την αποχώρηση του Σλοβάκου Μάρος Σέφκοβιτς στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας και νυν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 57 ετών, ορίστηκε διά επευφημιών «κοινός υποψήφιος» της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας.

«Έχω συνείδηση του φορτίου που βαραίνει τους ώμους μου αλλά με αυτή την οικογένεια πίσω μου δεν μπορώ να πάρω λάθος δρόμο», δήλωσε ο Τίμερμανς παίρνοντας τον λόγο μετά τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε πως είναι «τιμή» της σοσιαλιστικής ομάδας να εκπροσωπηθεί από τον Τίμερμανς στις προσεχείς ευρωεκλογές, «έναν άνδρα που προασπίζεται όλες τις ελευθερίες».

Ads