Ένας 18χρονος αναζητείται ως ύποπτος για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση με το βαν στην Βαρκελώνη που κατέληξε στο θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 100, δημιουργώντας φόβους για αύξηση των νεκρών. 

Ads

Αμέσως μετά την επίθεση η αστυνομία κυκλοφόρησε τη φωτογραφία του Ντρις Ουκαμπίρ, ενός 28χρονου Μαροκινής καταγωγής, επισημαίνοντας ότι νοίκιασε ένα δεύτερο φορτηγό, που πιστεύεται ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως όχημα διαφυγής και στο οποίο βρέθηκαν έγγραφά του. 

Ο Ντρις Ουκαμπίρ παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία υποστηρίζοντας ότι ο μικρότερος αδελφός του του έκλεψε την ταυτότητα, που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του οχήματος διαφυγής. 

Σύμφωνα με την El Pais ο 18χρονος αδελφός του ονομάζεται Μούσα Ουκαμπίρ και ζει στη Βαρκελώνη.

Ads

image

image

Σ’ έναν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο Kiwi, που φέρει το όνομα και τη φωτογραφία του, ο Μούσα Ουκαμπίρ φέρεται να περιγράφει τον εαυτό του ως ένα «παιδί του δρόμου». 

Πριν από δύο χρόνια είχε απαντήσει στην ερώτηση: «Την πρώτη μέρα που θα ήσουν απόλυτος βασιλιάς του κόσμου τι θα έκανες;» Κι εκείνος απάντησε: «Θα σκότωνα τους άπιστους και θα άφηνα μόνον τους θρησκευόμενους μουσουλμάνους».

Σημειώνεται ότι ένας Ισπανός υπήκοος κι ένας Μαροκινός συνελήφθησαν για το χτύπημα με το φορτηγάκι που θέριζε όποιον έβρισκε μπροστά του στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Βαρκελώνης. Κανένας εκ των δύο δεν οδηγούσε το όχημα στη διάρκεια της επίθεσης και οι αρχές καταζητούν τον οδηγό.