Δύο άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή στην περιοχή του Γκίσεν και του Ντίσελντορφ. Οι δύο συλληφθέντες είναι ύποπτοι για τρομοκρατική δράση και ερευνάται η διασύνδεσή τους με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, στο Ντίσελντορφ συνελήφθη ο Σαμίρ Ε, που ανήκει σε κύκλο σαλαφιστών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ο Σαμίρ Ε είχε εντοπιστεί και είχε απελαθεί από την Τουρκία.

Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη στην περιοχή του Γκίσεν, την Τετάρτη το βράδυ, ωστόσο δεν  έχουν δοθεί κάποια στοιχεία της ταυτότητάς του. Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να είχε ύποπτα μηνύματα στο κινητό του την ημέρα που έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Το ένα περιείχε το όνομα του ενός δράστη στο μετρό των Βρυξελλών, Χαλίντ Αλ Μπακραουί. Ένα άλλο μήνυμα περιείχε μόνο τη λέξη «τέλος» «fin» στα γαλλικά. Το μήνυμα στάλθηκε στις 9:08. Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Χαλίντ Αλ Μπακραουί, τινάχθηκε στον αέρα 9:11. Οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν κατά πόσο σχετίζονται οι δυο άνδρες.

Ads

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ωστόσο μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες στο Βέλγιο είπε όμως ότι ο ένας από τους συλληφθέντες πιστεύεται ότι είναι συνεργός των βομβιστών αυτοκτονίας και ότι μια κάμερα ασφαλείας τον είχε βιντεοσκοπήσει μαζί με τον Χαλίντ Μπακραουί, τον 26χρονο που ανατινάχθηκε στον σταθμό του μετρό στο Μαλμπέκ.