Μόνο το 21% θα ψήφιζε για καγκελάριο τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, ενώ την Άνγκελα Μέρκελ θα προτιμούσε το 52%, εάν εξελέγετο ο καγκελάριος απευθείας από τον λαό, σύμφωνα με κοινή δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL.

Ads

Ο Σούλτς χάνει μάλιστα 2% σε σχέση με ανάλογη προηγούμενη δημοσκόπησή τους. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από τότε που ορίστηκε υποψήφιος καγκελάριος από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD).

Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψήφιζε την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) της οποίας ηγείται η Μέρκελ και το 22% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Σουλτς. Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν σταθερά.

Αντίθετα το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά μιά μονάδα και θα ελάμβανε 8%, αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή (θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου).

Ads

Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς θα ελάμβανε και αυτό 8% (μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα), ενώ 8%, θα ελάμβαναν επίσης οι Πράσινοι (Die Gruenen) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) τα ποσοστά των οποίων όμως παραμένουν σταθερά.