Η νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke (Αριστερά) Σάρα Βάγκενκνεχτ πρότεινε σήμερα να ερωτηθεί ο γερμανικός λαός με δημοψήφισμα για τη λιτότητα και υποτιθέμενη πολιτική σωτηρίας του ευρώ, κατά το πρότυπο του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Ads

Σε συνέντευξή της προς τη γερμανική εφημερίδα Passauer Neuen Presse, η κ. Βάγκενκνεχτ είπε: «Θα ευχόμουν να ερωτηθεί και ο γερμανικός λαός σε δημοψήφισμα για τα σημαντικά προβλήματα και συνολικά για την λεγόμενη πολιτική διάσωσης του ευρώ . Σε τελική ανάλυση είμαστε εμείς που πληρώνουμε».

Σύμφωνα με την ίδια, «δισεκατομμύρια των Γερμανών φορολογουμένων κατασπαταλήθηκαν και αυτό εξ αιτίας της άσκοπης πολιτικής της κ. Μέρκελ» και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες θα απορρίψουν την Κυριακή την πρόταση των δανειστών. Το πακέτο το οποίο πρότειναν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και Η ΕΚΤ είναι η συνέχιση της ίδιας εσφαλμένης πολιτικής, η οποία ακολουθείται εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα».

«Από ένα ‘όχι’ θα κέρδιζαν και οι Γερμανοί φορολογούμενοι, καθώς θα εμπόδιζε να κατασπαταληθούν ξανά δισεκατομμύρια», κατέληξε η εκπρόσωπος του Die Linke.

Ads

Διαβάστε επίσης: