Νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από κοροναϊό σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώθηκαν 563 ακόμη νεκροί από τον φονικό ιό.

Ads

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 4.324, ενώ συνολικά η χώρα αριθμεί 29.474 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.352 θύματα από τον Covid-19.

Παράλληλα, εντείνεται η πίεση στη βρετανική κυβέρνηση να αυξήσει τον αριθμό των τεστ για τον ιο, που εξαπλώνεται και προκάλεσε τον θάνατο ακόμη κι ενός 13χρονου αγοριού.

Την ίδια στιγμή, η Βρετανία μετρά δύο νεαρά θύματα του κοροναϊού, ηλικίας 13 και 19 ετών, τα οποία δεν είχαν γνωστά προβλήματα υγείας.

«Κάθε νύχτα είναι μια τραγωδία, όμως δυο νέοι που πεθαίνουν είναι κάτι ακόμη πιο τραγικό», παραδέχθηκε στο BBC ο υπουργός Κατοικίας και Κοινοτήτων Ρόμπερτ Τζένρικ. «Αυτό μας υπενθυμίζει ότι πρόκειται για έναν ιό που χτυπάει τυφλά».

Αρκετές εφημερίδες αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους στο θέμα των τεστ, με την ταμπλόιντ Daily Mail να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση να «διορθώσει τώρα αυτό το φιάσκο της ανίχνευσης».