Για «ύβρη» και «ασέβεια» κατά της Εκκλησίας εγκαλεί τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης.

Ads

«Ας μην έχει άγχος ο κύριος Σκουρλέτης. Η ύβρις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του, της αντικληρικής αριστεροφροσύνης. Την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Έλληνες, ο κύριος Σκουρλέτης δε διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με το ρόλο της, μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ με το μικροκομματικό του ακροατήριο» σημειώνει στην δήλωσή του ο Χ, Κονιδάρης.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία στο δημαρχείο Αμαρουσίου, ο υπουργός είπε για τον αρχιεπίσκοπο, ότι «δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας», σχολιάζοντας την συνάντηση του Ιερώνυμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης, ο Π. Σκουρλέτης είπε ότι «ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα», για τα μισαλόδοξα κηρύγματα του Αμβρόσιου. «Βέβαια», πρόσθεσε, «κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της».

Ads

Αναλυτικά, ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Χθες είχε μια συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας, τον κ. Ιερώνυμο. Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Έχω διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να συντονίσουν την στάση τους – δυνάμεις μέσα από την εκκλησία – τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας.

»Μου έκανε εντύπωση πως όταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κηρύγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λίγες μέρες, διχαστικά κηρύγματα, που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα. Βέβαια, κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της».