Μέρος δεύτερο και εξίσου αποκαλυπτικό με το πρώτο, στη βιομηχανία των γαλάζιων, και όχι μόνον, ρουσφετιών επί των ημερών Σαμαρά: Το tvxs.gr φέρνει σήμερα στο φως και νέα έγγραφα – ντοκουμέντα για το μπαράζ αιτημάτων από υπουργούς και βουλευτές της (τότε κυβερνητικής) ΝΔ προς τη Γενική Γραμματεία Εσόδων για το βόλεμα «δικών τους παιδιών».

Ads

 
Μετά την επίσημη Νέα Δημοκρατία, τους υπουργούς Σίμο Κεδίκογλου και Θεόδωρο Καράογλου, σειρά στο… γκισέ των ρουσφετιών πήραν κι άλλοι υπουργοί και βουλευτές του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.
 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, με επίσημο έγγραφο του πολιτικού του γραφείου, το οποίο μάλιστα – άκουσον, άκουσον – πρωτοκολλείται με πάσα επισημότητα στο υπουργείο Οικονομικών, ζητά:
 
*Ο Α. Σγ. να πάει διευθυντής στη διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσόμενων.
 
image

image

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πατήστε πάνω στα έγγραφα για να τα δείτε σε μεγέθυνση
 
Ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης, με επίσημο έγγραφό του και εκείνος, προς τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη προτείνει:
 
*Να αναλάβει διευθυντής στην Εφορία Κατερίνης ο Αθ. Μπ.
 
image
 
Έτερος βουλευτής, της ΝΔ και αυτός (Άρτας), ο Γιώργος Στύλιος, με έγγραφό του που φέρει το λογότυπο της Βουλής των Ελλήνων:
 
*Παρακαλεί να κριθεί ως διευθυντής της Εφορίας Άρτας ο Μπ. Ζ.
 
image
 
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, με επίσημο έγγραφο του υπουργείου που φέρει και το εθνόσημο, δια του διευθυντή του Γραφείου του:
 
*Παρακαλεί για το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Θεοχάρη ώστε να αποσπαστεί η κυρία Ψ. Αν. από τη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης στη ΔΟΥ Σπάρτης.

Ads

image

Σε άλλο έγγραφό του, έναν μήνα μετά, ο κ. Γεροντόπουλος:
 
*Ζητά να ακυρωθεί η μετακίνηση της υποδιευθύντριας Γ. Δ. από το τελωνείο Κήπων σε άλλο τελωνείο.
 
image
 
Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης ζητά:
 
*Να αποσπαστεί ο εφοριακός Τζ. Δ. από τη Β Εφορία Θεσσαλονίκης στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης.
 
image
 
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Πειραιά της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, με επίσημα πρωτοκολλημένο έγγραφο και εκείνος ζητά:
 
*Ο Κ.Α. να μεταταγεί από τον δήμο Κω στο τελωνείο Κω.
 
image
 
Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, με πρωτοκολλημένο και αυτός έγγραφο ζητά:
 
*Τη μετάταξη της Π. Γ. από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο τελωνείο Κυπαρισσίας ή Καλαμάτας.
 
Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση πάνω στο έγγραφο (προφανώς από το γραφείο του κ. Θεοχάρη): Να μπει «στο φάκελο με τα ρουσφέτια»…
 
image
 
Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Σπύρος Ταλιαδούρος, με προσωπική του επιστολή ζητά από τον «κύριο Γενικό»:
 
*Να επιλεγεί η Π. – Π. Μ. ως διευθύντρια της Εφορίας Καρδίτσας από προϊσταμένη του δικαστικού τμήματος που ήταν έως τότε.
 
image
 
Και για το τέλος, κι ένα γαλάζιο «ρουσφέτι» – προσφορά προς τους συγκυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ:
 
Η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, εγγράφως μέσω mail, προτείνει και συστήνει στον κ. Θεοχάρη να επιλέξει συγκεκριμένο υποψήφιο για θέση διευθυντή. Συγκεκριμένα, γράφει:
 
*Κύριε Γενικέ, για την επιλογή προϊσταμένου για την ΔΟΥ Καστοριάς έχω ενημερωθεί (!) ότι έχουν κάνει αιτήσεις δύο. Και οι δύο ανήκουν (απ’ όσο γνωρίζω) στο ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ όμως ότι ο κ. Ρ. Δ. είναι πιο αποδεκτός και αποτελεί καλύτερη επιλογή.
 
image

Διαβάστε επίσης: