Το θέμα της δήλωσης του Άδωνι Γεωργιάδη για τις off shore εταιρίες σχολίασε και ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του από την Κομοτηνή όπου σημείωσε ότι η απόσταση από τη Θράκη μέχρι τα Νησιά Κέυμαν είναι μεγάλη. Δεν μπορώ να μην καυτηριάσω κάποιους που χαρακτήρισαν δικαίωμα κάποιων να παρκάρουν σε φορολογικούς παραδείσους τα λεφτά τους λόγω υπερφορολόγησης γιατί έτσι λειτουργεί το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να κατονομάσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, αποδεικνύεται ποια σχολή σκέψης, ήθους, συνέπειας, σοβαρότητας, εθνικής ευθύνης, εκπροσωπεί ο καθένας: «Από πώς αντιμετωπίζει ο καθένας τις προσπάθειες όχι της κυβέρνησης, αλλά των παραγωγικών τάξεων, και της ίδιας της χώρας, να ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης. Από το πώς αντιμετωπίζει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που ανακοινώθηκε χτες. Από το πώς αντιμετωπίζει κάθε μέτρο και κάθε βήμα, που αποσκοπεί να ξεκολλήσει την Ελλάδα από την στασιμότητα. Από το πώς αντιμετωπίζει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, των φορολογικών παραδείσων και των offshore». 

«Ο καθένας άλλωστε που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν", σημείωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως σκοπεύει να έρθει πολλές φορές ακόμη ως πρωθυπουργός στην περιοχή, μέχρι το φθινόπωρο του 2019 που θα γίνουν εκλογές. «Κάποιοι προσπάθησαν σήμερα να μας ενημερώσουν ότι το να παρκάρεις τα αφορολόγητα λεφτά σου σε εξωχώριους παραδείσους, αποτελεί ηθικό- μάλιστα- δικαίωμα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν τα εισοδήματά τους από την υπερφορολόγηση, αφού έτσι, μας λένε, λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα στον καπιταλισμό», είπε.

«Αν βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο της χρεοκοπίας ως χώρα, δεν είναι γιατί δεν είχαμε δυνατότητες, ούτε γιατί, όπως μας λένε, ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας. Αλλά γιατί πάντοτε σε αυτό το τόπο συνυπήρχαν δυο Ελλάδες. Η Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας με την Ελλάδα της διαφθοράς και της αρπαχτής. Και τώρα μας λένε πως εκτός από νόμιμη, η λεηλασία ήταν και ηθική», πρόσθεσε και αντί απάντησης, όπως είπε, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι«η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης, για να υπογραμμίσει πως δεν πρόκειται να σηκώσει ξανά κεφάλι. Δεν πρόκειται να επιστρέψει».