Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τον τραυματισμό φωτορεπόρτερ από νερό που έριξε η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο που βρισκόταν.

Ads

Ο φωτογράφος Ορέστης Παναγιώτου από το Αθηναϊκό Πρακτορείο τραυματίστηκε με δύο κατάγματα στο πόδι, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της ΕΦΕ, Μάριο Λώλο, αφού έχασε την ισορροπία του μετά την ρίψη νερού από την «Αύρα».

Η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

«Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση των εποχιακών πυροσβεστών σήμερα στην Αθήνα, ο συνάδελφος Ορέστης Παναγιώτου φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ, τραυματίστηκε (δεν υπάρχει η ακριβής ιατρική εκτίμηση έως αυτή την ώρα) από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας με τον εκτοξευτήρα νερού ,κατά την στιγμή της ρίψης του νερού σε ομάδα διαδηλωτών.

Ads

Ο συνάδελφος την στιγμή εκείνη βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο που επελέγη από το χειριστή του οχήματος με αποτέλεσμα να απολέσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί στο πόδι, με τις πρώτες (πάντα ανεπίσημες) εκτιμήσεις να το δείχνουν ιδιαίτερα σοβαρό».

Ο κ. Λώλος ενημέρωσε αργότερα για την κατάσταση του φωτορεπόρτερ με δημοσίευση του στο facebook:

«Τα νεότερα είναι: κάταγμα σε 2 σημεία στο πόδι και γύψος. Προσπαθώ να μην κάνω σχόλιο θα είναι πολύ απρεπές».