Ads

Τρεις βασικές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, προκειμένου να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας, έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος από χθες ξεκίνησε κύκλο συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα μάλιστα με το “Βήμα”, ο κ. Παπαδήμος αρχίζει να τρίζει τα δόντια, απειλώντας εμμεσως με παραίτηση.

 

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον κ. Σαμαρά και ακολούθησε ο κ. Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο και έως τότε θα πρέπει να ψηφισθούν τα απαραίτητα νομοσχέδια για να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση. Ο κ. Παπαδήμος θεωρεί πως χωρίς την υλοποίηση του ανωτέρω πλαισίου, νέα δανειακή σύμβαση δεν πρόκειται να υπάρξει.Δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Οι όροι του κ.Παπαδήμου αφορούν την  συμφωνία για τα μέτρα που θα απαιτηθούν για να κλείσει η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού του 2011, τον τερματισμό της συνεχούς εκλογολογίας,και ,τρίτον, τον  τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα  ενόψει των εκλογών. .

Ads

Πάντως, πάντα σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή των εκλογών έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και η εκλογική αναμέτρηση πρέπει να διεξαχθεί τον Απρίλιο ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου. Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει για εκλογές άμεσα, με προκήρυξή τους τον Ιανουάριο, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι θα ισοδυναμούσαν με χρεοκοπία, συμπληρώνει το σχετικό ρεπορτάζ.

Τον πρωθυπουργό έτοιμο να προχωρήσει σε ρήξη, εμφανίζει το “Βήμα”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Παπαδήμος είπε, μεταξύ των άλλων, σε στενούς συνεργάτες του: “θα σοβαρευτούµε και θα συµφωνήσουµε σε έναν ελάχιστο κοινό παρονοµαστή ή θα λάβω και εγώ τις αποφάσεις µου”.