1. Δύο κεντρικά διλήμματα, δύο – οιονεί προεκλογικά – αφηγήματα, κι ένα μεγάλο πολιτικό ρίσκο αφήνει πίσω της η σημερινή συζήτηση στην Βουλή για το μεταμνημονιακό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας. Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για οικονομία και ασφάλεια. Όλες οι ομιλίες των αρχηγών. Πώς ο Μητσοτάκης «άδειασε» τον Καραμανλή χρεώνοντάς του τη χρεοκοπία της χώρας.

Ads

2. Τo ελληνικό ζήτημα θα κλείσει για την Ευρώπη στις 21 Ιουνίου και η τελική συμφωνία θα περιλαμβάνει την ελάφρυνση του χρέους, είτε μετάσχει το ΔΝΤ είτε όχι: Το μήνυμα αυτό αποτυπώνει την ειλημμένη απόφαση σε Βρυξέλλες και Βερολίνο να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις και περιπλοκές. 

3. Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Οι ποινές φυλάκισης. Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους. 

4. Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον καθηγητή Τζουζέπε Κόντε. Ποιος είναι ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός; Ποιο πρόγραμμα θα ακολουθήσει; Italian Job: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Ads

5. Βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες κατά των διαχειριστών του Γηροκομείου Αθηνών μέχρι το 2015 αποδίδει το Συμβούλιο Εφετών με ένα πολυσέλιδο βούλευμα. Σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ. Ακίνητα «δώρο» στους πολιτικούς. 

6. Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τετάρτης, η γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου, που κατηγορείται για τη συμμετοχή της στο μεγάλο κύκλωμα της διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων και είχε εξαφανιστεί μαζί με το σύζυγό της. 

7. Δεν έπεισε ο πρόεδρος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος την Τρίτη βρέθηκε ενώπιον του προέδρου, Αντόνιο Ταγιάνι και των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου. Γιατί η απολογία του στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν χάσιμο χρόνου. 

8. Την εκρηκτική άνοδο που καταγράφουν οι διακοπές με ενοικιάσεις καταλυμάτων μέσω Airbnb ακολουθούν οι προσπάθειες των πόλεων να βάλουν ένα τέλος στην ιστορία αυτή. Αυτές με τη σειρά τους μπλοκάρονται από τις πολιτικές της ΕΕ για την «οικονομία διαμοιρασμού». 

9. Οδοιπορικό στην Παλαιστίνη, στo πλαίσιο της μεγάλης πανελλαδικής καμπάνιας «Ένα σχολείο για τη Γάζα»: Τείχη, τείχη… παντού τείχη. 

10. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.