Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ωστόσο υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό που θεωρεί πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που παρουσίασε ο πρόεδρος του.

Ads

Ειδικότερα στην ερώτηση «θεωρείτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του αρχηγού του, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ;» το 49% απαντάει «όχι», ενώ «μάλλον όχι» δηλώνει το 13%. Αντίθετα «μάλλον ναι» δηλώνει το 24%, ενώ το 11% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα που παρουσίασε.

image

Όπως σημειώνει ο διευθυντής Ερευνών της Palmos Anlysis, Πασχάλης Αλέξανδρος Τεμεκενίδης, στην ανάλυσή του στο Tvxs.gr το 35% που δηλώνει πως έχει πειστεί ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, είναι παρόμοιο ποσοστό με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Πρόκειται για ένα ακόμη «σημάδι» πως οι ψηφοφόροι «φλερτάρουν με την ιδέα της κυβερνητικής αλλαγής» όπως αναφέρει, σημειώνοντας πως 6 στους 10 δεν “τρομάζουν” πλέον από το ενδεχόμενο νίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης το 44% των ερωτηθέντων, θεωρεί καλύτερη λύση μια Κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτοδύναμα, είτε ως βασικό κορμό, έναντι 32% που θεωρεί καλύτερη λύση μια Κυβέρνηση με συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε το 1ο και το 2ο μέρος της δημοσκόπησης:

Σχετικά με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για έξοδο από το μνημόνιο, οι ψηφοφόροι φαίνεται πως δεν πείθονται, θεωρώντας πως η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο. Ειδικότερα το 45% δηλώνει πως η κυβέρνηση μετά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν πρόκειται να πετύχει έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ενώ το 14% απάντά «μάλλον όχι». «Μάλλον ναι» δηλώνει το 19%, ενώ σίγουρο για έξοδο από το μνημόνιο δηλώνει το 17% των ερωτηθέντων.

image

Διαβάστε επίσης: