Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκαινίασε την 81η ΔΕΘ και στις 20:00 θα απευθύνει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς.

Ads

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί, όταν ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο εργοτάξιο του Μετρό. «Το μετρό Θεσσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κι εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία ότι το έργο αυτό, που αποτελεί επίσης ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη χώρα θα ολοκληρωθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί.

image

image

Ads

Ντυμένος με στολή εργοταξίου είπε επίσης: «Θέλω να πω ότι μετά απ’ αυτή την επίσκεψη, που είχα την ευκαιρία να δω ιδίοις όμασι τις εργασίες και να αισθανθώ κι εγώ λίγο ως μηχανικός -που το είχα ξεχάσει- φεύγω εξαιρετικά αισιόδοξος».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς και έπειτα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το σωματείο των εργαζομένων.

image

image

image

Ένας από τους παριστάμενους στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ρωσίας την ώρα που βρισκόταν εκεί ο πρωθυπουργός κατάφερε να «σπάσει» τον κλοιό ασφαλείας και να βρεθεί τετ α τετ με τον ΑλέξηΤσίπρα. Μάλιστα πριν τον απομακρύνουν οι αστυνομικοί πρόλαβε να ρωτήσει τον πρωθυπουργό «γιατί δεν συνεργάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά». Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να του απαντήσει από μικροφώνου την ώρα των εγκαινίων λέγοντας πως: «Στόχος είναι να ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και οι οικονομίες τους. Σε αυτό που με ρώτησε ο φίλος θα απαντήσω αργότερα».

image
* Φωτογραφία από το seleo.gr

«Τη σημαντική εμπορική και επιχειρηματική παρουσία της Ρωσίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σηματοδοτεί το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας. Όπως είπε «Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον».

image

image

Αμέσως μετά επισκέφθηκε τα Περίπτερα της ΔΕΘ και παρέστη στην τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Κατά την περιήγηση του στην Έκθεση ο πρωθυπουργός έλαβε κεράσματα από τους εκθέτες και δοκιμάζοντας τις περίφημες καριόκες της Ξάνθης, που όπως είπε του θυμίζουν τα παιδικά του χρόνια άκουσε και το «καρφί» του από τον επιχειρηματία που του τις πρόσφερε. «Ε, τι να κάνουμε, αφού δεν μπορείτε να μας γλυκάνετε εσείς, να σας γλυκάνουμε εμείς», του είπε ο επιχειρηματίας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας γευμάτισε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

image

Στο μεταξύ η μπάντα του 3ου Σώματος Στρατού βρισκόταν στο χώρο της ΔΕΘ, με την άφιξή του Αλέξη Τσίπρα άρχισε να παίζει το τραγούδι «final countdown».

image