Ένας 29χρονος Έλληνας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα, με την κατηγορία ότι εμπλέκεται στην αποστολή τρομοπακέτων τον Μάρτιο του 2017, με αποδέκτες αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Ads

Επίσης κατηγορείται για εμπλοκή στην αποστολή τρομοπακέτου στις 25 Μαΐου του 2017, με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος είχε τραυματιστεί ανοίγοντας την αλληλογραφία του μέσα στο αυτοκίνητό του. 

Σε βάρος του 29χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Ο 29χρονος συνελήφθη σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Αττικής το οποίο νοίκιαζε με πλαστά στοιχεία και στο οποίο πραγματοποιήθηκε έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Έρευνες γίνονται σε ακόμη δυο σπίτια. 

Ads

Στο πρώτο σπίτι, βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες όμοιες με αυτές που περιείχαν οι φάκελοι – βόμβες που είχαν σταλεί στον Λουκά Παπαδήμο – με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού και δυο συνοδών του – στον πρώην υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία, όπου τραυματίστηκε μια υπάλληλος.

Όπλα και εκρηκτικά βρήκαν πάνω στον 29χρονο

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, ενώ στην κατοχή του έφερε τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος φέρεται να έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση – παλαιότερα πληροφορίες από την αστυνομία συνέδεαν τα παραπάνω περιστατικά με τους Πυρήνες της Φωτιάς – ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

Είχε συλληφθεί το 2012

Ο 29χρονος μέχρι και πριν από δυο χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε συναντήσεις και να έκανε επισκέψεις στα φυλακισμένα μέλη στις Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ωστόσο την τελευταία διετία είχε εξαφανιστεί, γεγονός που οδηγεί τις αρχές  στο συμπέρασμα πως είχε περάσει στην παρανομία.

Το 2012 είχε συλληφθεί όταν μαζί με άλλα άτομα που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα είχαν εισβάλλει στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ζητώντας να μεταδοθεί στον αέρα ένα ηχογραφημένο μήνυμα διάρκειας μίας ώρας, στο οποίο οι κατηγορούμενοι ως μέλη του Ε.Α. εξέφραζαν τις θέσεις τους σχετικά με τη δίωξή τους.

Ακολούθησε η σύλληψη όλων και η μεταγωγή τους στη ΓΑΔΑ. Στις 13 Ιανουαρίου οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την κατηγορία του «εγκωμιασμού τρομοκρατικών πράξεων» και της «ανωμοτί ψευδούς κατάθεσης».