Στέλεχος της ΔΑΚΕ συνελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ καθώς επιχείρησε να ψηφίσει για λογαριασμό του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης που ήταν εκλεγμένος σύνεδρος, απουσίαζε κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. 

Ένα άλλο στέλεχος της ΝΔ, ο Απόστολος Παπαντώνης, μέλος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών και μέλος της ΔΑΚΕ, προσπάθησε με το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου να ψηφίσει αντ’ αυτού. 

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος όμως κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και ζήτησε την σύλληψη του Απόστολου Παπαντώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβε. Λόγω του περιστατικού σημειώθηκε μεγάλη ένταση στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.  

Ads

Όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης ΑΔΕΔΥ, το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και υπάρχει φόβος, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο.

Τι λέει η ΝΔ 

Πηγές της ΝΔ ανεφέραν ότι τα εμπλεκόμενα στελέχη στο περιστατικό υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και αυτές έγιναν δεκτές. 

Λίγο αργότερα πάντως ο Λευτέρης Αυγενάκης χαιρέτισε την ανάδειξη της ΔΑΚΕ στην πρώτη θέση στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο για ιστορική νίκη που «δίνει οξυγόνο και αποτελεί νίκη των φιλελεύθερων δυνάμεων του Δημόσιου Τομέα».

«Ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη θα εξακολουθήσουμε να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες. Εξαρχής, παρουσιάζοντας την Συμφωνία Αλήθειας, μιλήσαμε για ένα Δημόσιο που μπορεί να αξιοποιήσει πολύ καλύτερα το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό του» πρόσθεσε. 

Διαβάστε: 

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη 

«Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης έστειλε “αντικαταστάτη” στην ψηφοφορία για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ο ίδιος, επίσης μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών. Για… κακή του τύχη, όμως, ο “αντικαταστάτης”, ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω».

Το κόμμα ρωτά τον κ. Μητσοτάκη «αν στη “συμφωνία αλήθειας” που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα, για όλα “φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς”…» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν: «Η ΝΔ, λοιπόν, θεωρεί ότι με μια ανακοίνωση (“πηγών” της…) “ξεπλένει” την ηγεσία της και την απαλλάσσει από κάθε ευθύνη (και πολιτική, εκτός από ηθική) για τα στελέχη της που επεχείρησαν λαθροχειρία – σε βαθμό αυτοφώρου! Οι “πηγές” ξεχνούν να μας πουν ότι δεν είναι το οποιοδήποτε, τυχαίο, στέλεχος, αλλά ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ που διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2016!».

Και προσθέτουν: «Ο άνθρωπος, δηλαδή, που διόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, εμπλέκεται σε λαθροχειρία! Με το διαβατήριο του (το πιο πιθανό είναι να του… έπεσε και εν αγνοία του να το χρησιμοποίησαν!) προσπάθησαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα ψηφοφορίας!