Σπιθαμή προς σπιθαμή οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν το κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου στη Χρυσή Ακτή Παναγίας στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν αποτυπώματα και ίχνη DNA, στον απόηχο της σύλληψης του 45χρονου Σπύρου Χριστοδούλου και του 37χρονου Γρηγόρη Τσιρώνη από κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των ΕΚΑΜ.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του έτερου μέλους της συμμορίας, του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μega, οι Αρχές δίνουν έμφαση στην εξέταση των καλύκων από τα όπλα, με τα οποία είχαν δολοφονήσει άγνωστοι, πριν από μερικούς μήνες, τον σωφρονιστικό υπάλληλο  των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Καλλιμάνη στη Στυλίδα. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι υποψίες πως ενδεχομένως αυτή η δολοφονία -που είχε γίνει με καλάσνικοφ και πιστόλι- μπορεί να έχει κάποια σχέση με τα όπλα, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο κρησφύγετο ή επίσης και με τον Σπύρο Δραβίλα, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του με καλάσνικοφ, την Παρασκευή.

Κι ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Οργάνωση Πολιτοφυλακής – Λαϊκή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την Κυριακή την ευθύνη για τη δολοφονία του Καλλιμάνη στις 21 Φεβρουαρίου.

Ads

Οι δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Δ. Τσακνάκη για το χρονικό της σύλληψης

Διαβάστε σχετικά:

Όπως διευκρινίστηκε από την προανάκριση που διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική, ο 34χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», εκτός των άλλων, ήταν ο άνθρωπος που είχε με απειλή οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα.