Η Αστυνομία έκανε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου ότι οι συλληφθέντες από την επιχείρηση των κλιμακίων του ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Χρυσή Ακτή Παναγίας στη Νέα Αγχίαλο Βόλου είναι τελικά οι Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης και όχι ο Γιώργος Πετρακάκος, όπως είχαν αναφέρει προγενέστερες πληροφορίες. Εξάλλου, όπως διευκρινίστηκε από την προανάκριση που διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική, νεκρός είναι ο Σπύρος Δραβίλας, 34 ετών, γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», ο οποίος εκτός των άλλων ήταν ο άνθρωπος που είχε με απειλή οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ads

Ενδεικτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γρηγόρης Τσιρώνης υπήρξε μέλος της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα», και είχε επικηρυχθεί από το 2009 με το ποσό των 600.000 ευρώ για σωρεία ενόπλων ληστειών.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο 27χρονος Τσιρώνης δεν συμμετείχε στην ληστεία του Διστόμου, όπως οι άλλοι δύο ληστές, αλλά ήταν μέλος της συμμορίας «οι ληστές με τα μαύρα».

Η ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι δράστες επρόκειτο να προχωρήσουν και σε νέα ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη περιοχή Νέο Μοναστήρι. Σε ό,τι αφορά το σπίτι, όπου τους εντόπισαν και του συνέλαβαν οι Αρχές, το είχαν νοικιάσει πριν από περίπου οκτώ μήνες, με ψεύτικα στοιχεία μέσω μεσίτη.

Ads

Διαβάστε σχετικά:

Στην Αθήνα οδηγούνται οι ληστές του Διστόμου

Οι πέντε «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν – από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 – επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που άγγιζε τις 700.000 ευρώ, ενώ το 2009 τρία από τα μέλη της, ο Σίμος Σεϊσίδης, ο αδελφός του Μάριος και ο – συλληφθείς πλέον – Γρηγόρης Τσιρώνης, είχαν επικηρυχθεί έναντι 600.000 ευρώ.

Όλοι οι ληστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, ενώ σε όλες τις ληστείες υπήρχε ένας χρονομέτρης της ληστείας, με τους ληστές να αντιγράφουν με αυτό τον τρόπο το σενάριο μιας αμερικανικής ταινίας.

Οι Δραβίλας, Πετρακάκος (ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά στους συλληφθέντες) και Χριστοδούλου ως συγκροτημένη ομάδα λήστεψαν στις 22 Αυγούστου 2014 το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22 Αυγούστου 2014, με λεία 300.000 ευρώ και έχοντας κρατήσει όμηρο τον ταμία της τράπεζας επιβιβάσθηκαν  σε φουσκωτό ταχύπλοο και διέφυγαν.