Πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπει για το επόμενο 48ωρο η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας. Το κύμα χιονιά θα συνεχιστεί σχεδόν σε όλη τη χώρα με τα φαινόμενα να εξασθενούν, με βάση τα σημερινά δεδομένα, από την Πέμπτη και μετά.

Ads

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν από νωρίς το πρωί στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος «έδειξε» -18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Γρεβενά -13 και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής -12 βαθμούς Κελσίου. Η Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με -5 βαθμούς Κελσίου, το Νευροκόπι με -11, η Βέροια με -7, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις καταγράφηκαν νωρίτερα σε Καβάλα και Ξάνθη, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ήδη τη χώρα, έκανε το πρώτο κουδούνι του 2017 να αργήσει κατά μία μέρα, καθώς τα περισσότερα σχολεία τησ χώρας έμειναν κλειστά.

Αναλυτικά η πρόγνωση έως την Πέμπτη έχει ως εξής:

Τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από απόψε το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας θα είναι ολικός.

Στο μεταξύ, τοπικές καταιγίδες αναμένονται από απόψε το βράδυ στη Νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.