Δεν είναι αυτή την στιγμή στο τραπέζι το ενδεχόμενο διαγραφής οφειλών για χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας, δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, απαντώντας στο σχετικό αίτημα που έχουν θέσει παράγοντες της αγοράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Ads

«Δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή στο τραπέζι το ενδεχόμενο διαγραφής οφειλών για χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε πως το υπουργείο Οικονομικών θα βρίσκεται κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί. Ισχυρίστηκε δε πως έχουν δοθει ήδη 24 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ωστόσο, όπως είπε, τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν μειωθεί οριακά. 

Ερωτηθείς για τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και πως αυτοί θα αξιοποιηθούν, ο Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε πως τα πρώτα χρήματα θα έρθουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο και θα κατευθυνθούν στην πράσινη οικονομία και την ψηφιοποίηση. Το συνολικό ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης υπολογίζεται στα 5,5 δισ. ευρώ για το 2021.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης είπε ότι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγιειονομικής κρίσης, ενώ τα υφιστάμενα μέτρα θα συνεχίσουν τουλάχιστον και το πρώτο τρίμηνο του 2021.