Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Κάρυστο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Σκάι η δημοτική σύμβουλος Καρύστου Ανθή Γαρούφη. Η φωτιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη από τη θέση Λάλα, έχει περάσει μέσα από οικισμούς και καίει δασική έκταση, το πρωί της Παρασκευής έχει περιοριστεί βόρεια του οικισμού Νικασίου όπου υπάρχουν μικροεστίες.

Ads

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν πάει ενισχύσεις από Αθήνα και από Στερεά Ελλάδα. Στο σημείο βρίσκονται 48 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα, ενώ στον αέρα βρίσκονται και εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Την Πέμπτη σημειώνονταν αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτες εστίες. Η φωτιά πέρασε από τα σπίτια του οικισμού Νικάσι απειλώντας ταυτόχρονα κατοικίες και στους οικισμούς Λάλα και Μεκουνίδα. Για το λόγο αυτό οι αρχές εκκένωσαν προληπτικά κατοικίες.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) καταγράφεται για Αθήνα, ανατολική και δυτικά Αττική και Πειραιά, καθώς και για την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και ολόκληρη την Κρήτη.

Ads