Πρόβλημα με τα self test προέκυψε στη Σαντορίνη, καθώς, αρκετοί μαθητές δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Ads

«Σε σύνολο 302 μαθητών Λυκείου στη Σαντορίνη δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα 70 μαθητές, εκ των οποίων επιβεβαιωμένα οι 60 δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα self test καθώς δεν υπήρχαν στο νησί. Υπήρξε κακός προγραμματισμός στη διανομή των self-test», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο OPEN ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθυντής Λυκείου Θήρας.

«Πήγαν οι άνθρωποι να αγοράσουν self-test αλλά αντί να πάρει ο καθένας από ένα, πήραν δύο-τρία κτλ, με αποτέλεσμα οι επόμενοι μαθητές να μη βρίσκουν. Έπρεπε να δοθεί συγκεκριμένους αριθμός self test για συγκεκριμένες ημέρες. Δεν έπρεπε να δοθούν απευθείας όλα τα self test που προβλέπονται», συμπλήρωσε ο κ. Καραμολέγκος, σημειώνοντας παράλληλα ότι: «Από χθες έχω την αίσθηση ότι λύθηκε το πρόβλημα, πιστεύω ότι από σήμερα θα ομαλοποιείται η κατάσταση. Έχουν αποσταλλεί τα καινούργια, υποθέτω σε αυτή την παρτίδα θα είναι όλα τακτοποιημένα».

«Δυστυχώς, οι μαθητές που δεν βρήκαν self-test δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά, οι απουσίες τους δε θα μετρήσουν», κατέληξε ο κ. Καραμολέγκος.