Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, για τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στον Μελιγαλά Μεσσηνίας από τη Χρυσή Αυγή κατά το μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας.

Ads

 
Ο εισαγγελέας έστειλε χθες τη δικογραφία στην αστυνομία και ζητάει από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας να πραγματοποιήσει έρευνα στο οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον χώρο του μνημείου των πεσόντων και να αναζητήσει τους πρωταίτιους διερευνώντας αν τελέστηκαν αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα.
 
Παράλληλα, ζήτησε να ερευνηθεί αν κάποιος επιθυμεί να ασκήσει ποινική δίωξη, για τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής, που διώκονται κατ’ έγκληση.
 
Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στο μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας στον Μελιγαλά, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής -μεταξύ των οποίων και βουλευτές- έφθασαν στο σημείο και εξαπέλυσαν ύβρεις κατά του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη που βρισκόταν στο βήμα, με αποκορύφωμα την επίθεση που δέχτηκε από τον Ηλία Παναγιώταρο. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπάμης αποδοκιμάστηκε έντονα και αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία του εν μέσω υβριστικών χαρακτηρισμών, επειδή, όπως υποστήριζαν, δεν τους έδωσε την άδεια να φτιάξουν στην περιοχή μνημείο πεσόντων. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, μάλιστα, άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου.