Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι από ιατροδικαστή στην Πάτρα η νεκροψία – νεκροτομή του 22χρονου τουρίστα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ζάκυνθο. 

Ads

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Λαγανά. Το τραγικό συμβάν έγινε μετά από έντονο διαπληκτισμό του νεαρού Αμερικανού με έναν άνδρα που εργαζόταν ως μπράβος σε μαγαζί. Ο δράστης ήταν Σέρβος. 

Οι δυο άντρες πιάστηκαν στα χέρια και τότε εμφανίστηκαν αρκετοί φίλοι του Σέρβου που καταδίωξαν τον Αμερικανό φοιτητή και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου

Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του 22χρονου προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι που του προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. 

Ads

Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί στους δολοφόνους του.

Οι συλληφθέντες

Δυο άντρες συνελήφθησαν μετά το περιστατικό, ο Σέρβος πορτιέρης κι ένας Έλληνας μπάρμαν του μαγαζιού, ενώ ακόμη έξι είχαν συλληφθεί έως το πρωί μετά από ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας. Εντός της ημέρας οδηγούνται στον εισαγγελέα. Η αστυνομία τους αναγνώρισε από τα βίντεο των καμερών ασφαλείας των γύρω μαγαζιών που κατέγραψαν το άγριο περιστατικό. 

Τι ξέρουμε για τους δράστες και το θύμα

Τα βίντεο 

Από το πρωί της Παρασκευής οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικοακουστικό υλικό, τόσο μέσα όσο και έξω από το μπαρ. Δεκάδες σκληροί δίσκοι όλων των βίντεο από την περιοχή που έγινε το φονικό βρίσκονται στην αστυνομία που εξετάζει λεπτό προς λεπτό τις στιγμές του καβγά και του άγριου ξυλοδαρμού. 

Η ασφάλεια ερευνά την εμπλοκή και άλλων ατόμων που όπως φαίνεται στα βίντεο που έχει στη κατοχή της ενεπλάκησαν στο άγριο φονικό.

Ένα από τα βίντεο που βρίσκεται στην κατοχή των Αρχών δείχνει τον Σέρβο πορτιέρη να πηγαίνει στην παρέα του 22χρονου Αμερικάνου και να μιλά σε έντονο ύφος μαζί του.

Τότε, όπως φαίνεται, στο βίντεο το θύμα ρίχνει γροθιά στο πρόσωπο του Σέρβου και αμέσως ξεσπάει καβγάς με τη συμμετοχή και του Έλληνα μπάρμαν.

Μέσα σε δευτερόλεπτα ένα κουβάρι ανθρώπων απεικονίζεται στο βίντεο να κατευθύνεται στην έξοδο του καταστήματος.

Το βίντεο που κατέγραφε την κίνηση έξω από το μαγαζί εμφανίζει τους δύο συλληφθέντες να κυνηγούν και να ρίχνουν κάτω τον 22χρονο χτυπώντας τον με κλοτσιές και μπουνιές, τα περισσότερα χτυπήματα στο κεφάλι. Κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν ακόμη και την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.