Πυρά από εργαζόμενους αλλά και την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού δέχεται η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί να προμηθευτεί τις τρεις πυραυλακάτους που «παρακρατούνται» στις εγκαταστάσεις του.

Ads

Η διεύθυνση των ναυπηγείων ρίχνει την ευθύνη για την πληρωμή των εργαζομένων στο υπουργείο,  Εθνικής Άμυνας ισχυριζόμενη ότι για το πρόγραμμα των πυραυλακάτων που έφερε εις πέρας, της χρωστά 30 εκατ. ευρώ.

Δίωρη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού είχε χθες αντιπροσωπεία των εργαζομένων των ναυπηγείων Ελευσίνας. Το ΥΠΕΘΑ, αν και ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων κ. Ταβουλάρης διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση, υπεραμύνθηκε της πλευράς του ανακοινώνοντας «το υπουργείο Εθνικής Αμυνας οφείλει να απαντήσει στα ψεύδη της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας και τονίζει ότι καμία συμβατική οφειλή δεν υπάρχει από το ΥΠΕΘΑ προς τα Ναυπηγεία», ενώ διασαφήνισε ότι «η μόνη αλήθεια είναι ότι βάσει της τότε νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2013, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πληρώθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ και έπρεπε να έχουν παραδώσει την πυραυλάκατο “Ρίτσος” τον Μάρτιο του 2014».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κατάληψη στην είσοδο των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τη Δευτέρα, και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν μέχρι να λάβουν μία δέσμευση για την πληρωμή τους.

Ads