Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους από την ένοπλη επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών, πίσω από την επίθεση ενδεχομένως να βρίσκεται η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ή ακόμη και η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει καλάσνικοφ στις επιθέσεις της. Από την αστυνομία θεωρείται πιθανό η επίθεση να αποτελεί «απάντηση» στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.

Ήδη από το σημείο της επίθεσης έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες καλάσνικοφ, ενώ η αντιτρομοκρατική έχει συγκεντρώσει και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από εκείνες των γύρω καταστημάτων, ερευνώντας αν έχει καταγραφεί ο δράστης.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση σημειώθηκε στις 06.18, λίγα λεπτά αφότου είχε αλλάξει η νυχτερινή βάρδια της διμοιρίας και είχε αναλάβει η πρωινή. Από το λεωφορείο είχαν κατέβει οι φρουροί και είχαν πάρει τις θέσεις τους, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Ads

Όπως είπαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο, είδαν λάμψεις από τους πυροβολισμούς από την πλευρά της οδού Αραχώβης, απ’ όπου πιθανότατα βγήκε ο ένοπλος και πυροβόλησε τρεις φορές. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο ένοπλος που πυροβόλησε ήταν μόνος του ή είχε και κάλυψη από άλλα άτομα.

Οι δύο σφαίρες χτύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου και μάλιστα στο ύψος των αστυνομικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ένοπλος ήθελε θύματα. Η τρίτη σφαιρα χτύπησε στο κτίριο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Από θραύσματα τραυματίστηκε στην κοιλιά και στον μοιρό ο 34χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος μεταφέρθηκε με περιπολικό στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά παραμένει για νοσηλεία. Τον τραυματία επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάστασή του και να του ευχηθούν καλή ανάρρωση.