Η Νέα Δημοκρατία θα μελετήσει την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και θα τοποθετηθεί επισήμως. Αυτό σημείωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο. 

Ads

Ο υπουργός Εργασίας έχει συνεχόμενες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Δείτε εδώ τους βασικούς άξονες. 

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Γιώργο Κατρούγκαλο εποικοδομητική αλλά σημείωσε ότι από την πρώτη ενημέρωση που έχει η ΝΔ προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις. 

Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι το κόμμα του έχει καταστήσει σαφές πως τάσσεται κατά της οποιασδήποτε μείωσης των συντάξεων και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ads

Με ενδιαφέρον αναμένεται, βεβαίως, η πρόταση της ΝΔ βάση της οποίας θα ληθεί το ασφαλιστικό πρόβλημα χωρίς μείωση συντάξεων ή αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. 

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης πάντως κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «το μόνο που ψάχνει το τελευταίο διάστημα είναι μια συναίνεση στο λάθος».