Σε ανάκληση της πρότασής του για τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο εκπρόσωπος της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να συμμετάσχει και το κόμμα του στη διαδικασία.

Ads

 
Την πρόταση για ενός λεπτού σιγή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι η δολοφονία του από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, πρέπει να γίνει σημείο καμπής για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία αυτό το φαινόμενο.
 
Έναν τρόπο που, όπως τόνισε ο βουλευτής, πρέπει να αποτελεί ένα καθαρό και απόλυτο «όχι» στην επιστροφή κλίματος εμφυλίου πολέμου.
 
Όταν, ωστόσο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι το κόμμα του αποδέχεται την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στην τήρηση της σιγής, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δολοφονική ενέργεια, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι αποσύρει την πρόταση του.
 
Μετά την εξέλιξη αυτή το Σώμα συμφώνησε να μην τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Προκλητικός και πάλι 

Απευθυνόμενος σε βουλευτές από τις άλλες πτέρυγες της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Kασιδιάρης είπε: «Επειδή πάλι ακούστηκαν ανοησίες περί εγκληματικής δράσης του νομίμου πολιτικού κόμματος “Χρυσή Αυγή”, θέλω να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς εδώ μέσα που παριστάνουν τους ηλίθιους και πως δεν καταλαβαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε αυτή την εγκληματική ενέργεια. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει το κόμμα μας με την ενέργεια αυτή».

Ads

Παπαδημούλης: «Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης»

Τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την πρότασή του για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, εξήγησε στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, η απόσυρση της πρότασης έγινε διότι «ο Ηλίας Κασιδιάρης υποκριτικά δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση, απέρριψε όμως το σκεπτικό της, χαρακτηρίζοντας ανοησίες όσα καταγγέλλονται για τη Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε και το εξής: «Ο δράστης της δολοφονίας δεν ανήκει απλώς στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».