Τιμή φέτας 6,28 ευρώ το μισό κιλό παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ακρίβεια. Ωστόσο κατά την τοποθέτησή του δεν διευκρίνισε σε ποια ποσότητα αναφέρεται, προκαλώντας σύγχυση.

Ads

Χρειάστηκε η διευκρίνιση κατόπιν του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, αφού πριν ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σχολίασε ειρωνικά την αναφορά του κυρίου Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Φθηνή φέτα η λιγότερη φέτα»

Σε σχόλιό του για τον παραπάνω πρωθυπουργικό ισχυρισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ads

«Μας πήρε λίγη ώρα να συνειδητοποιήσουμε τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως η φέτα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ.

Αρχικά ψάξαμε μήπως βρούμε τη συγκεκριμένη φέτα που πωλείται σε, οφείλουμε να ομολογήσουμε, αυτή την πολύ καλή τιμή. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Τελικά όμως μάλλον κατανοήσαμε τι εννοούσε. Όπως ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε τους καταναλωτές το Πάσχα πως η λύση για πιο φθηνό αρνί είναι το μικρότερο αρνί, προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα. Γιατί όντως το μισό κιλό το βρήκαμε σε αυτή την εξαιρετική τιμή».

Π. Μαρινάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός 

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες» τόνισε σε ανακοίνωση του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή της φέτας με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το παραθέτουμε εκ νέου (φωτό 1) μήπως και το καταλάβουν. Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις εικόνες που οι ίδιοι παρέθεσαν στη σημερινή ανακοίνωσή τους, εμφανίζονται κωδικοί με ακόμα χαμηλότερες τιμές κιλού (9,88 ευρώ το ένα κιλό) από την τιμή που αναφερόταν για την Ελλάδα στον πίνακα που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή (6,28 ευρώ το μισό κιλό) » ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης.

Προσέθεσε ότι «στο δε ζήτημα του ελαιολάδου, ο κ. Κασσελάκης χθες συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο (8,95) (φωτό 2) με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα (15,17) (φωτό 3).

Ενώ στην Ελλάδα (βάσει του e- katanalotis) τα πιο φτηνά έξτρα παρθένα μη βιολογικά ελαιόλαδα 1lt (δηλαδή ίδιας ποιότητας και διπλάσιας ποσότητας από αυτό που συγκρίνει στο Βέλγιο) είναι λίγο πάνω από 10 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα. (φωτό 4,5,6,7)”. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε:

«Και σήμερα αντί να ζητήσει συγγνώμη, ανεβάζει βίντεο όπου αναφέρεται στη σύγκριση των τιμών βιολογικού ελαιολάδου (δλδ ενός premium προϊόντος) μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και δεν λέει σκοπίμως κουβέντα για την χυδαία εξαπάτηση που επιχείρησε χθες, συγκρίνοντας τιμές άλλης ποσότητας και άλλης ποιότητας ελαιολάδου μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας. Εμείς προτιμούμε τις πράξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στον περιορισμό των συνεπειών της.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες».