Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία προφυλακίστηκε αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπλοκή της σε υπόθεση εκβιασμού. Όπως προκύπτει μάλιστα από ρεπορτάζ τοπικών μέσων, η ίδια είχε βραβευθεί από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Σπανάκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Ads

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου στο Facebook, η προϊσταμένη της ΔOY Χαλκίδας βραβεύτηκε «για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην εν λόγω Υπηρεσία».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του eviatop.gr, στη βράβευση της προϊσταμένης της ΔOY Χαλκίδας συμμετείχε η βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Στην ίδια βράβευση ήταν και ο υποψήφιος πλέον ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, ενώ και σε άλλα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου η διευθύντρια έχει ένα ευρύ κοινωνικό προφίλ καθώς συμμετέχει και σε δενδροφύτευση στην περιοχή.

Ads

Βράβευση διευθύντριας ΔΟΥ Χαλκίδας: Ένταση στη Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη-Βελόπουλου

Μάλιστα, το γεγονός προκάλεσε ένταση νωρίτερα στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε από το βήμα της Ολομέλειας ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε πρόσφατο συνέδριο είπε πως «στο μυαλό των ξένων, η κατάσταση στην Ελλάδα σε Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση είναι απελπιστική», αντέδρασε έντονα ο πρωθυπουργός, καλώντας τον να καταθέσει το σχετικό απόσπασμα.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μητσοτάκης: Να το φέρετε να το δω αυτό το απόσπασμα, θα το βρείτε να μου το δώσετε;
Βελόπουλος: Θα σας το φέρω, όμως κι εσείς να μου πείτε συγνώμη για τα χειρόγραφα… Πόσα χρόνια πρέπει να κυβερνήσετε για να κάνετε μεταρρυθμίσεις; Πόσα χρόνια θα αφήνετε να πηγαίνει πολίτης στην εφορία και να τον εκβιάζει εφοριακός που ήταν μάλιστα και δικό σας στέλεχος;

Αναληθείς χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες αναφορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να επιμένει πως ο συγκεκριμένος εφοριακός είχε βραβευτεί και σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός, φανερά οργισμένος, φέρεται να είπε πως ο κ. Βελόπουλος μέσα σε δύο λεπτά έχει πει απίστευτα ψέματα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την αίθουσα.