1) Το υβριδικό «μοντέλο Μέρκελ» για το χρέος και την έξοδο: Το σενάριο που συζητείται, αυτή τη στιγμή, ως το επικρατέστερο για τη λύση του ελληνικού ζητήματος και αποτυπώνει τη «σολομώντειο» οδό απεμπλοκής μετά το νέο αδιέξοδο που καταγράφηκε στο Washington Club μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για το εύρος των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. 

Ads

2) Ο Φρουζής στο επίκεντρο της έρευνας του FBI για το σκάνδαλο Novartis: Τι αναφέρει το Politico σε μακροσκελέστατο ρεπορτάζ του για το υπό διερεύνηση ομώνυμο σκάνδαλο.

3) Τα πολιτικά παιχνίδια του Γιάννη Στουρνάρα: Η είδηση της νέας παρέμβασής του βρίσκεται σε τρεις παράπλευρες παραμέτρους που απορρέουν από την συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei. 

4) Γονείς βιαστές στη Λέρο: Ο 24χρονος γιος είχε βιαστεί και από συγχωριανό. Φρίκη δίχως τέλος. Το νεαρό αγόρι, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αθηνών, πριν από αρκετά χρόνια είχε βιαστεί στο χωριό του από άνθρωπο, που ανήκει στο κοντινό περιβάλλον της οικογένειας.

Ads

5) Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το ηφαίστειο Φουέγκο [Βίντεο]: Με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 38 και την απελπισία να έχει επικαθίσει, όπως η στάχτη και η λάβα, στους επιζώντες, οι εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο στη Γουατεμάλα, από την οποία έχουν επηρεαστεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, περίπου 2 εκατομμύρια κάτοικοι, είναι συγκλονιστικές.

6) Στη Δύση το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν, του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, δεν συνοδεύεται από κολακευτικούς χαρακτηρισμούς. «Αδίστακτος», «τρελός», «παγκόσμιος κίνδυνος», είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Είναι όμως έτσι; Και τι τελικά επιδιώκουν οι Αμερικανοί;

7) Το σχέδιο για πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις για όλους. Κινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μοιραστούν οι καταβολές σε όλη τη διάρκεια του έτους με ηλεκτρονικές πληρωμές. 

8) Νέες ρυθμίσεις για 360.000 στεγαστικά δάνεια: Σε ουσιαστικές ρυθμίσεις «κόκκινων» και προβληματικών ως προς τον χρόνο της καθυστέρησης δανείων προχωρούν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες, με αυστηρά όμως εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

9) Αποθήκες και κάβες με χιλιάδες ποτά «μπόμπες» εντόπισε το ΣΔΟΕ: Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών κατάφερε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

10) Το τεχνολογικό Big Bang της Κίνας που απειλεί τη Silicon Valley: Η ανερχόμενη σκηνή start-up της Κίνας έχει γίνει ένα από τα χαρακτηριστικά των μεγάλων πόλεών της, περίπου όπως το μποτιλιάρισμα και το νέφος. 

11) Athens Pride: H Ελλάδα είναι ακόμα ομοφοβική: Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride μεγαλώνει και αναπτύσσεται, ωστόσο η ρητορική μίσους παίρνει τα πάνω της στην Ελλάδα, οι ομοφοβικές επιθέσεις δίνουν και παίρνουν και όπως λέει στο Tvxs.gr o υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης Ραφαήλ Μπιλίδας έχουμε ως κοινωνία πολύ δρόμο ακόμα για να θεωρηθούμε μια λιγότερο ομοφοβική κοινωνία.